DOĐITE NA STARTUP SRIJEDU

ZIP ima novi, zanimljiv program za startupove

03.02.2016 u 13:44

Bionic
Reading

Novi akceleratorski program namijenjen je tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja. Nudi investiciju do 100 tisuća kuna

Zagrebački inkubator poduzetništva i Hrvatska mreža poslovnih anđela CRANE pozivaju investitore i zainteresiranu javnost na prvu ovogodišnju Startup srijedu u sklopu koje će održati otvoreni Demo day osme generacije startupova koji su prošli ZIP-ov program 'Startup'.

Događanje je zakazano za 10. veljače u ZIP-ovom coworking prostoru na adresi Remetinečka cesta 7 u Zagrebu, s početkom u 17 sati

Od osam timova u osmoj generaciji samo četiri su uspjela završiti program. Otprije je poznato je kako je tim Appetit primio početnu (seed) investiciju ZIP-a. Koja su preostala tri tima 'diplomirala', bit će objavljeno tijekom demo dana.

Ulaz je besplatan, uz obveznu registraciju na Entriu


Objavljen je i javni poziv za prijavu u devetu generaciju startup timova koji će prolaziti isti četveromjesečni inkubatorski program te biti uzeti u obzir za seed investiciju do 100 tisuća kuna po završetku programa.

No, ima i noviteta. Usporedno sa standardnim startup programom u ZIP-u odvijat će se i novi akceleratorski program, u suradnji s jednom od najvećih hrvatskih kompanija. O kojoj je tvrtci riječ bit će objavljeno tijekom već spomenutog Demo Daya.

Program će biti namijenjen tvrtkama koje već imaju proizvod, prototip ili su u finalnoj fazi razvoja. Osmišljen je bi im omogućio potpunu posvećenost razvoju projekta.

Svaka tvrtka bi ulaskom u program primila sto tisuća kuna investicije za manjinski udio u projektu.

Cilj je ubrzavanje razvoja proizvoda i izlaska na tržište, a program će se fokusirati na tvrtke iz sljedećih kategorija:

- e-trgovina / mobilna plaćanja
- turizam / eventi
- trgovina / FMCG (fast moving consumer goods, roba široke potrošnje)

Više informacija i prijavnicu za novi program možete pronaći na ZIP-ovoj stranici