#HOUR OF CODE

Želite naučiti programirati? Evo prilike

11.12.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Do 12. prosinca u 40 osnovnih i srednjih škola u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Čakovcu Microsoft Hrvatska i inicijativa Microsoft Student Partner održavaju predavanja u sklopu globalnog projekta 'Sat kodiranja' (#Hour of Code)

Cilj projekta #Hour of Code je naučiti mlade osnovama programiranja, bez obzira kakvo im je prethodno stečeno znanje. Programom Sat kodiranja želi se pokazati da svatko može naučiti programirati, bez obzira na dob, spol, rasu ili vjeru, a osim programiranju, mlade će se podučiti i sigurnim načinima korištenja interneta.

Kao što smo već pisali, riječ je o globalnom edukativnom pokretu koji okuplja desetke milijuna učenika u više od 180 zemalja svijeta. Program je pokrenula neprofitna organizacije Code.org koja podučava mlade, prvenstveno učenike i studente vještinama razvoja softvera.


Microsoft je jedan od aktivnih sudionika programa putem programa YouthSpark, globalne inicijative koja omogućuje informatičku edukaciju milijunima mladih, kao i pomoć u stvaranju svojih vlastitih projekata i tvrtki.

'Informatička edukacija daje mladima ogromnu priliku za ostvarenjem boljih životnih uvjeta, ali im se mora pružiti pristup tehnologijama i osnažiti njihova znanja. U programu Sat kodiranja učenici prestaju biti korisnici tehnologija i postaju njezini kreatori, a time ih usmjeravamo prema zanimanjima budućnosti, odnosno informatičkim zanimanjima koja su redovito jedna od najtraženijih na svjetskom tržištu rada', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Partneri projekta su i Microsoftovi inovacijski Centri u Osijeku i Splitu, kao i informatičke tvrtke okupljene u udruzi Osijek Software City.