HRVATI MEĐU TOP 18 TIMOVA

Završio Imagine Cup 2011.

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.08.2011 12:09
  • Objavljeno 01.08.2011 u 12:05
Steve Ballmer na Imagine Cupu 2011.

Steve Ballmer na Imagine Cupu 2011.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

S projektom KiDnect koji pomaže djeci oboljeloj od cerebralne paralize hrvatski studenti natjecali su se na ovogodišnjem finalu Imagine Cupa u New Yorku. Tim Apptenders oformili su studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a za rješenje su koristili Microsoftov Kinect i prateći softver kao alat za fizikalnu terapiju. Apptendersi su se uspješno plasirali u najboljih 18 timova iz 67 zemalja

KiDnect omogućuje fizioterapeutima snimanje ciljanih individualnih vježbi za svakog pacijenta posebno i sinkronizaciju tih vježbi na udaljena računala djece, koja te vježbe mogu raditi kod kuće. Odrađene vježbe vrednuje softver pomoću Microsoft Kinecta koji bilježi pokrete tijela. Rezultati vježbi se spremaju, a statistika i snimke šalju natrag fizioterapeutu, koji tako prati napredak djeteta i po potrebi prilagodi vježbe.

'Već je gotovo pravilo da hrvatski timovi na Imagine Cupu imaju izuzetne rezultate, pa se tako i Apptenders svojim rješenjem KiDnect u softver dizajn kategoriji plasirao u top 18 od ukupno 67 timova iz 67 zemalja svijeta. Drago nam je što studenti u Hrvatskoj već osmu godinu prepoznaju prednosti koje im donosi sudjelovanje na Imagine Cup natjecanju te što su još jednom pokazali koliko su kreativni i vješti pri rješavanju izazova u razvoju softvera', rekao je Marko Sever, voditelj akademskih programa u Microsoftu Hrvatska.

U prvom dijelu natjecanja sudjelovalo je više od 350.000 natjecatelja iz 183 zemlje, dok ih je u finale ušlo oko 400 sa 124 projekta. Najpopularnija kategorija je i ove godine bila Software Design s prijavljenih 67 projekata. Imagine Cup pokazao se sjajnom prilikom za natjecatelje jer su s kolegama iz različitih zemalja mogli razmijeniti iskustva i ideje o svim prednostima i mogućnostima suvremene tehnologije.

'Imagine Cup bio je jedno neponovljivo iskustvo, prilika da predstavimo naše rješenje za bolju budućnost i podijelimo vizije sa studentima iz cijelog svijeta. Imali smo priliku upoznati i druga rješenja te otvoreno razgovarati o tehnologijama koje koristimo, problemima s kojima smo se susretali razvijajući naš projekt, kao i o idejama za unaprjeđenje. Imagine Cup nam je i veliki poticaj za daljnji rad i sigurno će nam pomoći u profesionalnom životu', izjavio je Dominik Tomičević član hrvatskog tima Apptenders.

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, dugogodišnji je partner Imagine Cup natjecanja u Hrvatskoj te već četvrtu godinu zaredom podržava Imagine Cup natjecanje koje studentima nudi brojne prednosti te priliku da kroz svoje projekte pokažu inovativnost i kreativnost. Smjernice natjecanja određuje tema osmišljena kao potpora ostvarenju milenijskih ciljeva Ujedinjenih naroda, kao što su sprečavanje gladi, edukacija, jednakost spolova, smanjivanje smrtnosti djece, borba protiv bolesti, kao što su HIV i malarija te očuvanje okoliša. Microsoft je od osnutka posvećen razvoju znanja i kreativnosti te inovacijama, pa potiče edukaciju i napredak u obrazovanju kroz mnogobrojne projekte. Temeljna ideja Imagine Cupa je promicanje obrazovanja te poticanje kreativnosti kod mladih kroz cjeloživotno učenje i usavršavanje, razvoj e-vještina, inovacija i tehnologija.

Prijave za Imagine Cup 2012. počinju u kolovozu ove godine, a finale će se održati u Australiji.

Više informacija o natjecanju Imagine Cup dostupno je na stranicama www.imaginecup.com.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi