IPHONE 8

Zar je Apple upravo slučajno razotkrio izgled novog home gumba?

14.08.2017 u 15:42

Bionic
Reading

U trenu dok ovo čitate negdje duboko u glavnoj bazi Applea Tim Cook i Jony Ive prilično se ljute na programere koji su uspješno razotkrili još jednu veliku tajnu Appleovog iPhonea 8

Prema najnovijim glasinama iPhone 8 mogao bi imati home gumb kojemu možemo mijenjati vličinu. Zahvaljujući informacijama dostupnima u procurenom softveru novog Appleovog HomePada, developer Steve Thoughton-Smith pronašao je dokaze novog gumba home koji mijenja veličinu u zasad nepoznatom 'perifernom području' uređaja.

'Postoji periferno područje koje se mijenja zavisno o tome što aplikacije i sustav traže' tweetao je. Smith takoeđr kaže da novi virtualni home gumb neće mijenjati boje kako bi ga se razlikovalo od ostatka prikaza. 

Novi gumb home također će navodno nestati kada upalimo aplikacije koje traže cijeli ekran. Prve dvije stvari koje nam padaju na pamet su videi na YouTubeu i hrpe videoigara. Jedino pitanje koje preostaje je kako ćemo home moći 'pozvati' nazad na ekran. Možda nekim potezom prsta ili kombijacijom fizičkih gumbiju na samom kućištu.

Umjesto sadržaja koji zauzima ekran od ruba do ruba, on vjeruje da će postojati baš specifični dio koji služi za virtualne gumbe. Njegova skica posuđuje neke koncepte Maxa Rudberga koje ostavlja dva rubna područja erkana crnima.

Ne radi se o lošoj ideji, no činjenica je da ovakav dizajn nismo očekivali od Applea. Samsung je godinama koristio takav gumb sve dok ga nije ove godine odlučio ubiti Samsung Galaxyjem S8.

U trenutku kada procureni firmware HomePoda nastavlja razotkrivati tajne iPhonea 8, Apple će neke ključne značajke zadržati u velu tajnosti. Kao i uvijek, sve je glasina dok Apple ne potvrdi.