CENZUROM PROTIV KRITIKE

Zagrebačka nadbiskupija zabranila sve objave na Facebooku!

20.05.2014 u 11:07

Bionic
Reading

Iako nam nije poznato tko administrira stranice Zagrebačke nadbiskupije na Facebooku, očito je da to ne čini dobro. Nakon brisanja objava koje im se ne sviđaju i blokiranja korisnika odlučili su povući još jedan potez - potpuno onemogućiti korisničko objavljivanje

Korisnici Facebooka koji na ovoj društvenoj mreži prate stranice Zagrebačke nadbiskupije od predstavnika Katoličke crkve očekivali su reakciju kakva bi trebala biti dostojna institucije koja propagira samilost i ljubav prema bližnjemu, no to se nije dogodilo. Osim brisanja komentara i blokiranja nezadovoljnih korisnika koji su odlučili upozoriti predstavnike Crkve na njihovu ignoranciju u katastrofi koja je zadesila Hrvatsku i regiju, Zagrebačka nadbiskupija se na Facebooku odlučila na još jedan potez - potpuno onemogućenje objava na njihovim stranicama.

'Pozivam Katoličku crkvu i sveukupno svećenstvo, časne sestre i ostale na mojim jaslama da se odreknu svog bogatstva i novca te da ga daruju potrebitima u Slavoniji. To vama nije problem, a njima će dobro doći. Ne budite bezobrazni kao što ste bili kad je pokojna Nora bila u pitanju!', stajalo je u jednom od komentara.

'Kako vas nije sram! Glavno da gradite svoje dvore u mramoru i sl., vozite se u limuzinama, a kad treba odvojiti za jadnike, onda kažete - vjernici će, oni su crkva. Jesu, samo ti vjernici kopaju po kantama za smeće da bi preživjeli, odvajaju od svojih usta da biste vi živjeli u luksuzu, a kad trebate njima pomoći, opet sve svaljujete na te iste vjernike. Ja sam rođena i odgajana u katoličkom duhu, ali sve mi se više... Ma, zaludu riječi! Ja sam spakirala veliku vreću odjeće i vreću hrane, a što ste vi?', upitala je također jedna komentatorica. Oba komentara, zajedno s cijelim nizom drugih, obrisani su, a administratori stranice čine sve kako bi ona ostala ‘čista’ od sadržaja u kojima se na bilo koji način propitkuje djelovanje Crkve.

Vijest o pojavljivanju Zagrebačke nadbiskupije na društvenim mrežama doista smo dočekali s veseljem jer je izgledalo da će i lokalni predstavnici Crkve krenuti smjerom kojim kreće Vatikan, no to se izgleda neće dogoditi. Predstavnici Crkve u Hrvatskoj i dalje ne uvažavaju kritiku te je njihova prisutnost na društvenim mrežama čisto forme radi. Šteta.