BRAVO, BRAVO

Za aplikaciju dobio nagradu 'Ponos Hrvatske'

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 03.02.2015 06:59
  • Objavljeno 03.02.2015 u 06:59
Boris Tomaš (drugi s lijeva) i tim studenata

Boris Tomaš (drugi s lijeva) i tim studenata

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fakultet organizacije i informatike

Boris Tomaš, asistent na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, nagradu 'Ponos Hrvatske' za 2014. godinu dobio je za aplikaciju koja izravno povezuje darovatelje krvi s institucijama koje prikupljaju krv

Ideja je poslužila kao zadatak na natjecanju u programiranju Ready, steady, code! koje je održano u studenome 2014. godine u suradnji FOI-ja i tvrtke Asseco SEE. Na natjecanju su pobijedili studenti Krunoslav Domić, Tomislav Jelčić, Armin Vrević i Igor Rinkovec koji su osmislili mobilnu i web aplikaciju Kap života.

Isti tim, pod Tomašovim mentorstvom, trenutno usavršava aplikaciju Kap života kako bi ona bila što prije dostupna za javnost. Izrađena su dva rješenja, mobilna aplikacija za same darivatelje krvi i web aplikacija za institucije.

Darivatelji krvi koji žele donirati krv, aplikaciju će moći instalirati na mobitel i tako doznati najbliže mjesto gdje mogu donirati krv. Uz pomoć web aplikacija institucije same vode evidenciju o donacijama i zalihama krvi, a u slučaju potrebe mogu pozvati darivatelje.


Aplikacija će za sve biti potpuno besplatna.

Nagrada Ponos Hrvatske dodjeljuje se svake godine građanima Hrvatske za hrabra i nesebična djela i postupke. Ove godine je dodijeljena deseti put.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!