NATJECANJE U PROGRAMIRANJU

Varaždinci pobjednici hackatona 'Ready, steady, code!'

26.11.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Natjecanje u programiranju održano je 22. i 23. studenoga na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, gdje se 11 timova borilo za nagradu od deset tisuća kuna

Cilj je bio za 24 sata razviti web i mobilnu aplikaciju koja bi omogućila bolje povezivanje darivatelja krvi i institucija koje prikupljaju krv.

Za ukupan fond nagrada vrijedan 20 tisuća kn (deset za prvo, šest za drugo, četiri tisuće za treće mjesto) borilo je ukupno 11 timova iz Osijeka, Splita, Varaždina i Zagreba. Dva su odustala tijekom natjecanja, pa je njih devet u nedjelju navečer predstavilo svoja rješenja.

Pobijedio je tim noobs freestyle, u sastavu Krunoslav Domić, Tomislav Jelčić, Igor Rinkovec i Armin Vrević, studenti Fakulteta organizacije i informatike. Dečki iz pobjedničkog tima rekli su kako je zadatak bio dosta zahtjevan, ali i zanimljiv, kako je 24 sata neprestanog rada bilo teško podnijeti, kao i da je konkurencija bila jako dobra.

Drugo mjesto pripalo je timu Asyncro ALPHA, kojeg su također činili studenti FOI-ja (David Ante Macan, Mario Novoselec, Denis Pavlović i Lovro Predovan), dok je treće mjesto pripalo timu Wrecking Ball, miješanog sastava s FER-a i Grafičkog fakulteta (Dino Kovač, Gabrijel Mrgan, Mihael Šafarić i Dubravko Tuksar).