ALGORITMI U POGONU

YouTube ima nove alate protiv nasilnika

04.11.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Nova značajka pomoću algoritma prepoznaje komentare koji nisu u skladu s YouTube ovim smjernicama za zajednicu. Poboljšan je i postojeći set alata za moderaciju

Nova značajka pomoću algoritma prepoznaje komentare koji nisu u skladu s YouTube ovim smjernicama za zajednicu, ali se ipak oslanja i na kreatore sadržaja. Oni koji se na to odluče, mogu odobriti, sakriti ili prijaviti komentare YouTubeovom moderatorskom timu.

Na više načina do je nadogradnja postojećeg Googleovog alata protiv zlostavljanja koji pretražuje komentare u potrazi za nepoćudnim riječima.

No, za razliku od tog alata, koji udijeli zabranu temeljem određenih izraza, YouTubeov kopa dublje i uspoređuje značajke komentara koje su tvorci sadržaja već bili uklonili s onima koje treba procijeniti.


Uz dodavanje novog, YouTube je poboljšao postojeći set alata za moderaciju. Tvorci sadržaja sad mogu dodati korinike kao moderatore na kanalima, kao i dodati boje u tekst njihovih korisničkih imena (kako bi ih drugi korisnici lakše prepoznali, valjda).

Također, mogu zalijepiti komentare na vrh odjeljka za komentiranje kako bi bolje privukli pozornost na posebne obavijesti te označiti doprinose razgovoru koji im se posebno sviđaju.

Promjene dolaze nedugo nakon što je YouTube pokrenuo program Heroes, kojim traži korisnike koji su voljni moderirati i označavati neprimjeren sadržaj.