noviteti

Xiaomi ima novi pametni zvučnik sa satom i nadzornu kameru

11.01.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Oba uređaja moguće je bežično povezivati s drugima i koristiti za praćenje i nadzor događanja u vašem domu ili manjem uredu

Kineska tvrtka Xiaomi svoju je seriju Mi proširila s dva nova uređaja.

Pametni zvučnik sa satom Mi Smart Clock opremljen je zaslonom u boji, osjetljivim na dodir, dijagonale 3,97 inča (10 centimetara) i razlučivosti 800 puta 480 piksela, na kojem može prikazivati koliko je sati, vremensku prognozu i kalendar, a poslužit će i kao digitalni okvir za fotografije.

Možete ga i spojiti sa sustavom za video nadzor. Naime, povežete li ga s pametnim telefonom Mi Smart Clock funkcionira kao sigurnosna kamera, putem koje možete pratiti je li sve u redu s vašom djecom i kućnim ljubimcima, što se događa ispred vaših kućnih vrata...

Dolazi s ugrađenim Googleovim digitalnim osobnim pomoćnikom Assistant i mikrofonima za daljinsko upravljanje, a podržava i puštanje glazbe sa smartfona, tablet računala i drugih pametnih uređaja pomoću Chromecasta.

Pogoni ga Mediatekov procesor s jednim gigabajtom radne memorije i četiri gigabajta memorije za pohranu. Preporučena maloprodajna cijena za Mi Smart Clock iznosi 49,99 eura, odnosno oko 380 kuna.

Kamera snima noću i pritom ne ometa

Uređaj Mi 360° Home Security Camera 2K Pro opremljen je kamerom sa senzorom od tri megapiksela, koja može snimati u razlučivosti do 2304 puta 1296 piksela, uz otvor blende f/1.4.

Raspolaže također i infracrvenim osvjetljivačem kako bi mogao snimati noću, a da vas pritom ne ometa. Pomoću algoritma temeljenog na umjetnoj inteligenciji može prepoznati ljudsku siluetu, snimiti njene aktivnosti i o tome vas obavijestiti automatiziranim porukama koje sadrže kratke video isječke.

Slanje video zapisa obavlja se putem mreže Wi-Fi (2,4 ili pet GHz). Kameru je s drugim uređajima moguće povezati Bluetoothom. Dok ju ne koristite, ovu kameru možete zaokrenuti tako da ne prati i ne bilježi što se događa u prostoru u kojem boravite.

Mi 360° Home Security Camera 2K Pro dolazi s dvostrukim mikrofonima s tehnologijom aktivnog poništavanja buke koji omogućavaju dvosmjerni razgovor. No, također ih možete koristiti za glasovno upravljanje digitalnim osobnim pomoćnicima kao što su Assistant i Amazon Alexa.

Preporučena maloprodajna cijena za Mi 360° Home Security Camera 2K Pro iznosi 59,99 eura, odnosno oko 455 kuna.