NOVITETI

WhatsApp testira novu značajku za zaštitu privatnosti, pogledajte o čemu se radi

14.07.2023 u 08:53

Bionic
Reading

Uključite li novu značajku u popularnoj aplikaciji za brbljanje, vaš će telefonski broj biti vidljiv samo administratorima zajednice i onima koji su vas spremili kao kontakt

Općenito govoreći, vaš telefonski broj je tajan u zajednicama na WhatsAppu. Ipak, još postoji mogućnost da ćete ga otkriti ako reagirate na poruke.

Srećom, to možda neće biti problem još dugo. WhatsApp, naime, testira značajku privatnosti telefonskog broja s beta korisnicima.

Uključite li tu značajku, vaš će telefonski broj biti vidljiv samo administratorima zajednice i onima koji su vas spremili kao kontakt.

Ta je značajka u ograničenom testiranju već mjesecima. Čini se kako je sad šire dostupna beta korisnicima koji su instalirali najnovija ažuriranja za operativne sustave Android i iOS, a mogla bi doći do još više korisnika i grupa tijekom nadolazećih dana.

Nova bi se značajka mogla pokazati ključnom za zaštitu privatnosti u pojedinim slučajevima.

Omogućit će potpuno sudjelovanje u grupi za najave zajednice bez straha da ćete otkriti svoj broj. Drugi vas neće moći nazvati ili poslati vam poruku, osim ako ne prihvatite zahtjev za dijeljenjem svojih podataka za kontakt.

WhatsApp je posljednjih tjedana dodao brojne značajke privatnosti, uključujući zaključane razgovore, automatsko utišavanje nepoznatih pozivatelja i pregled postavki, piše Engadget.