autonomni sustav

Waymo širi usluge vožnje bez vozača na Los Angeles

20.01.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Waymo, podružnica tvrtke Alphabet za razvoj autonomnih sustava vožnje, priopćila je u petak da je podnijela zahtjev Kalifornijskoj komisiji za javne komunalne usluge za proširenje svoje usluge vožnje bez vozača u Los Angelesu

Licenca bi omogućila Waymu, koji intenzivno posluje u San Franciscu, da u potpunosti upravlja svojim voznim parkom u Los Angelesu, najvećem kalifornijskom gradu, gdje sada testira vožnje, dopuštajući nove vožnje samo na poziv. Komisija za komunalne usluge nije odmah odgovorila na zahtjev Reutersa za komentar.

Tvrtka je na platformi društvenih medija X objavila da će surađivati ​​s kreatorima politike Los Angelesa, hitnim službama i društvenim organizacijama na pokretanju svoje usluge prijevoza. Nisu objavili detalje o tome kada će njihova usluga početi raditi.

Waymo je ovaj mjesec rekao da će početi testiranje svojih potpuno autonomnih osobnih automobila bez vozača na autocestama u Phoenixu u Arizoni, gdje sada nudi vožnje u gradskom području. Tvrtka također namjerava djelovati u Austinu u Teksasu.

Tvrtka je prošle godine odustala od svojih napora da razvije komercijalnu tehnologiju autonomnog prijevoza kamionima ubrzo nakon što je softver za autonomnu vožnju potpao pod snažnu regulativu.

General Motorsova jedinica Cruise automobila za autonomnu vožnju prošle godine je zbog nesreće obustavila vožnje bez vozača u SAD-u.