OD 8. TRAVNJA

Vlasnici XP-a ostaju bez antivirusne zaštite

09.01.2014 u 16:44

Bionic
Reading

Svi znamo kako podrška za Windows XP ističe 8. travnja. No znate li kako će s istim datumom prestati i podrška za paket Security Essentials?

Vijest, koju prenosi Neowin, temelji se na navodnoj objavi na stranici posvećenoj umirovljenju XP-a, a u kojoj je stajalo kako će s 8. travnjem biti obustavljena i mogućnost preuzimanja Microsoft Security Essentials

Riječ je o besplatnom paketu alata za zaštitu od virusa, špijunskog i drugog zlonamjernog softvera, namijenjenog kupcima Windowsa. Omogućuje zaštitu kućnih računala i računala u manjim tvrtkama u stvarnom vremenu.

Važno: nakon 8. travnja 2014. Microsoft obustavlja tehničku podršku za Windows XP, uključujući sigurnosna ažuriranja koja štite vaše računalo. Tog datuma Microsoft će obustaviti i mogućnost preuzimanja paketa Microsoft Security Essentials u sustavu Windows XP. Ako nastavite s korištenjem sustava Windows XP, vaše računalo bit će izloženije sigurnosnim prijetnjama i virusima.

Poruka vlasnicima XP-a je jasna: prijeđite na noviju inačicu Windowsa ili ćete za koja tri mjeseca ostati izloženi virusima, zlonamjernom softveru i hakerskim napadima.