PARTNERSTVO S VODAFONEOM

Vipnet nudi besplatnu zaštitu od elektroničkog nasilja

29.04.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Usluge koje je Vipnet predstavio trebale bi omogućiti najvišu razinu zaštite podataka na pametnim uređajima

Vipnet je povodom 10. obljetnice suradnje i partnerstva s Vodafoneom predstavio nekoliko novih usluga od kojih neke nisu namijenjene samo njegovim korisnicima.

'Naše partnerstvo s Vodafoneom nije vezano samo uz inovaciju, već i uz odgovornost. Odgovornost prema našim korisnicima, ali i društvu', istaknuo je na samom početku Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

David Woodley, voditelj marketinga za Vodafoneova partnerska tržišta, poseban je naglasak stavio na strateško partnerstvo Vipa i Vodafonea, koje će ulaskom Hrvatske u Europsku uniju još više dobiti na važnosti.

Naglasio je da je proteklih nekoliko godina došlo do promjena u onome što korisnicima treba i što traže pa su se stoga i oni više okrenuli 'korisničkom iskustvu i uslugama'.

'Ljudi otkrivaju o sebi više no što bi trebali', rekao je predstavljajući nove usluge Mario Cvitković, član Uprave Vipneta.

Dodao je da u prosjeku djeca već sa sedam godina otkrivaju internet, a mnoga i u ranijoj dobi koriste tablete i pametne telefone.

Stoga su Vodafone i Vip pokrenuli uslugu Vodafone Guardian, a ona nije namijenjena isključivo korisnicima Vipa, već svima koji posjeduju uređaj s Androidom.

'Vodafone Guardian štiti najmlađe od zlouporabe interneta. Radi se zapravo o aplikaciji koju je moguće preuzeti s Google Playa i koja omogućava roditeljima da u dogovoru s djecom ograniče korištenje pojedinih mogućnosti na pametnom telefonu', istaknuo je.

Aplikacija pomoću jednostavnog sučelja omogućava postavljanje obavijesti koje se SMS-om šalju na odabrani broj ukoliko je dijete aktiviralo neku od 'zabranjenih' mogućnosti.

Iako je aplikacija besplatna za korištenje, svaka poslana SMS poruka naplaćuje se.

Osim Guardiana, u ponudi je Vodafone Protect, usluga koja omogućava lociranje, zaključavanje i brisanje osjetljivih podataka na uređaju u slučaju njegovog gubitka ili krađe.

Za dodatnih 10 kuna mjesečno korisnik može zaštititi svoj uređaj od virusa, opasnih e-mailova, SMS poruka, aplikacija i datoteka.

Vodafone Contacts usluga je koja nije namijenjena samo pametnim telefonima, već i telefonima starije generacije, te služi za pohranu kontakata iz različitih računa na mobilnom uređaju.

Podaci se povezuju s brojem telefona te im je moguće pristupiti s tog broja. Ukoliko korisnik promijeni broj telefona, podacima je moguće pristupiti i putem web aplikacije.

Osim ovih usluga, Vip je predstavio Vodafone Discover, aplikaciju i widget koji omogućavaju jednostavan pregled aktualnih ponuda i promocija Vipovih proizvoda i usluga, te MyWeb, internetsku stranicu koja omogućuje pretraživanje interneta, pregled računa te praćenje najnovijih vijesti i Vipovih ponuda.

'Do sada smo predstavili ove usluge u 18 zemalja i njima obuhvatili 13 milijuna korisnika, a povratne informacije su izuzetno pozitivne. Korisničko iskustvo je poboljšano jer su neke od ovih usluga zaista jedinstvene', rekao je na kraju Woodley.