EGZOTIKA U 'PRAVOM' SMISLU

Vaydor ili kako pretvoriti Infiniti G35 u superautomobil

16.05.2015 u 08:34

Bionic
Reading

Egzotični automobili oduvijek su mamili uzdahe prolaznika, a većina običnih smrtnika o vožnji u njima može samo sanjati. No, što ako se od starog Infinitija G35 napravi nešto ne samo nalik na superautomobil, već i s brutalnim ojačanjima motora? Dobije se dio Vaydor uradaka, od kojih su neki uistinu posebna priča

Dok osnovni kit od 11 tisuća dolara potpuno mijenja izgled starog Infinitija G35, motor obično ostaje klasika od 260 do 298 konjskih snaga - ovisno o godini proizvodnje. Ipak, u suradnji s eMaMotorworks.com, moguće je zatražiti i posebne modifikacije (twin turbo kit) za 400KS, ili potpuno drugačiji motor od preko 1000KS - što je pak d(r)uga priča. Vaydor tvrdi da s Minimum eMa Motorworks doradom, do stotke njihova prerada može doći za 3,2 sekunde.

Vaydor 2015, kako se zove novi prototip, donosi prave luksuzne, ali i sportske dodatke. G35 manje liči (i zvuči) na sebe, a više na nešto što stiže iz Lamborghinijevih pogona. Cijena? Prava sitnica. Na ebayu ova verzija Vaydora košta 105 tisuća dolara - i dalje nekoliko puta jeftinije od 'prave' egzotike. O tome vrijedi li toliko, već vrijedi pričati, no zvuk, izgled i kvaliteta prerade uistinu govore veliki dio priče: