TEHNO SAVJETi

Uskoro nam stiže iOS 17, evo kako možete nadograditi vaš iPhone

15.09.2023 u 11:03

Bionic
Reading

Softverska nadogradnja bit će dostupna od ponedjeljka, 18. rujna

Apple je službeno najavio svoje najnovije iPhone uređaje, što znači da je, nakon nekoliko mjeseci bete, iOS 17 spreman za puštanje u javnost. Novi softver uključuje značajne nadogradnje poruka, FaceTimea, tipkovnice i još mnogočega. Prije nego što krenemo u detalje, bitno je nabrojati uređaje na koje ćete ga moći instalirati.

Koji uređaji ne podržavaju iOS 17?

iOS 17 je dostupan samo za iPhone uređaje koji su lansirani u posljednjih pet godina. što znači da su telefoni iz serije iPhone Xs / Xr iz 2018. najstariji kompatibilni modeli.

Ostali podržani uređaji uključuju sve modele iz linija iPhone 11 (2019.), iPhone 12 (2020.), iPhone 13 (2021.) i iPhone 14 (2022.). Osim toga, podržane su druga i treća generacija Appleovog 'jeftinijeg' iPhonea SE. Ako niste sigurni koji model imate, možete otići na Postavke > Općenito > Opis > Naziv modela.

  • +13
iOS 17 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Apple

Kako instalirati iOS 17?

Nakon što potvrdite da je vaš uređaj podržan, imate dvije mogućnosti. Možete pričekati ponedjeljak, 18. rujna, kada će ažuriranje postati dostupno javnosti i tada otići na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera te omogućiti bežičnu instalaciju softvera nakon što ga Apple pusti u rad. Ako imate uključena automatska ažuriranja, instalirat će se automatski, ali možda tek nekoliko dana nakon što softver postane dostupan. Druga opcija vam je pokrenuti beta verziju kako biste isprobali softver prije službenog lansiranja.

Kako instalirati iOS 17 prije datuma izdavanja?

Da biste instalirali iOS 17 prije ponedjeljka, možete instalirati beta verziju bete koja je na kraju ažuriranja obično identična konačnoj verziji. Idite na Postavke > Općenito > Ažuriranje softvera, zatim dodirnite opciju za Beta ažuriranja i odaberite iOS 17 Public Beta. Samo ne zaboravite vratiti se u opcije nakon ponedjeljka i isključiti beta ažuriranja ako ne želite nastaviti instalirati buduće testne verzije softvera, zaključuje Engadget.