ZA DRUKČIJE ISKUSTVO VJERE

Upoznajte Instagram za Bibliju

12.03.2015 u 07:43

Bionic
Reading

Imate inspirativnu sliku koju želite podijeliti, skupa s omiljenim citatom iz Biblije? Postoji aplikacija i za to - zove se Parallel Bible

Razlikuje se od većine drugih aplikacija s bibilijskom tematikom po tome što se ne fokusira toliko na osobni odnos i iskustvo s Biblijom, već stvara virtualnu zajednicu čiji članovi sami uploadaju fotografije i video zapise te ih označavaju (tagiraju) prigodnim citatima, pretražuju Sveto pismo kako bi vidjeli kakve su ilustracije drugi objavili te dijele priče u malim skupinama ili vlastitim news feedovima.

Osnovna ideja koja stoji iza aplikacije je ta da Biblija nije samo knjiga, već dijeljeno iskustvo. Bibilijski tekstovi ispočetka su prenošeni usmeno - koherentan, pisani oblik poprimili su tek nakon više stotina godina.


Aplikacija Parallel Bible trenutno je besplatna. Monetizacija je u planu, ali primarni cilj je stvaranje zajednice. Ipak, uspjela je privući ulagače - mali tim koji radi na razvoju u zadnje dvije godine raspolagao je budžetom vrijednim sto tisuća dolara. Zasad je dostupna samo za Appleove uređaje - za Android je u razvoju.

Izvor:Time

Parallel Bible: What Does Your Verse Look Like?