UPOZNAJTE MAVIC PRO

Upoznajte DJI Mavic Pro, odličnu konkurenciju GoProu

07.10.2016 u 08:30

Bionic
Reading

GoPro Karma, dugoočekivana letjelica kompanije poznate po sportskim kamericama, još nije ni u prodaji - a DJI je već otkrio više nego konkurentan model - Mavic Pro. Za ovu letjelicu DJI navodi kako donosi istinsku revoluciju u svijet kompaktnih multirotora, a barem prema onom na papiru - čini se kako govore istinu

GoPro letjelica Karma doživjela je mnogo odgoda, no nedavno je ipak predstavljena. Međutim, konkurencija nije spavala. DJI je zadao bolan udarac otkrivanjem vlastite kompaktne RC letjelice Mavic. Na prvi pogled su noviteti vrlo slični - oba multirotora su dovoljno kompaktna i daju se složiti u naprtnjaču, oba modela se mogu spojiti na 4K kamerice...no mogućnosti i cijena su im ipak različiti.

GoPro će svoju letjelicu Karma prodavati za 800 dolara, ali bez kamerice. S uključenom Hero 5 Black kamericom cijena će iznositi 1.100 dolara. S druge strane, DJI Mavic Pro ima integriranu kamericu te cijenu od 1.000 dolara. I dok je DJI-jev najnoviji uradak značajno kompaktnijih dimenzija od većeg i skupljeg modela DJI Phantom 4, mogućnosti su praktički iste.


Mavic Pro će korištenjem podataka s kamerica i senzora izbjegavati prepreke poput drveća, zgrada pa čak i objekata u pokretu, a ova letjelica je u stanju pratiti i svoje korisnike dok hodaju - ili kružiti oko njih snimajući fenomenalne kadrove. S druge strane, GoPro Karma nema takve sustave. Karma gubi bitku i po pitanju leta na jednom punjenju - dok GoPro uradak može letjeti 20 minuta, DJI-evo čudo može letjeti do 27 minuta - tek minutu kraće od većeg Phantoma 4.

Ne samo da Mavic Pro donosi što i Phantom, već ima i dodatne letne mogućnosti. 'Terrain mode' tako osigurava letjelici da leti na točno zadanoj visini od tla, neovisno o reljefu terena. Mavic može snimiti i selfie korisnika na pokret rukom, a tu je i niz drugih mogućnosti upravljanja gestama.

Mavic Pro koristi 12-megapikselnu glavnu kamericu, koja može snimati 4K video sadržaj i pokriva vidno polje od 78 stupnjeva. Ovu letjelicu će biti moguće kupiti i bez kontrolera za 750 dolara te je potpuno kontrolirati iPhone ili Android mobilnim uređajima, no DJI napominje kako će na taj način domet biti vrlo ograničen. S kontrolerom domet je gotovo sedam kilometara.

Početak prodaje pametnog multirotora Mavic Pro očekuje se 15. listopada, a sada je dostupan u prednarudžbama.

DJI