vrhunsko iskustvo gledanja

Unbox and Discover 2023: Wow doživljaj uz najnovije Samsung televizore

05.04.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Najnoviji Samsung OLED i Neo QLED modeli televizora nude vrhunsko iskustvo gledanja uz nadmoćnu kvalitetu slike, napredne značajke i najnovija SmartThings ažuriranja

Samsung Electronics je danas na virtualnom Unbox & Discover 2023 događaju predstavio najnovije modele televizora. Također je predstavio i nova iskustva zaslona koji pokazuju Samsung viziju 'Screens Everywhere, Screens for All'.

'U tvrtki Samsung, vjerujemo kako tehnologija treba osnažiti i poboljšati živote ljudi, a ne ih komplicirati. Odabirom Samsung uređaja, korisnici mogu očekivati jedinstvene 'wow' faktor doživljaje, a uz sve to biti i dio Samsung inicijative za smanjenje negativnog utjecaja na okoliš', rekao je Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj odjela DX (Device eXperience) tvrtke Samsung Electronics.

Novi premium zasloni za premium korisničko iskustvo

Samsung je već 17. godinu zaredom na vrhu globalnog tržišta za televizore¹ što je dokaz stalne predanosti pružanju vrhunskog doživljaja gledanja i dizajna usmjerenog na korisnike. Nova linija Samsung OLED televizora za 2023. godinu donosi pregršt naprednih audiovizualnih značajki. Opremljeni su Quantum Dot tehnologijom koja omogućava odličan doživljaj na zaslonu te prikaz tamne crne i čiste bijele boje kao i živopisan prikaz ostalih nijansi. Neural Quantum 4K procesor nadopunjuje glavne prednosti OLED tehnologije, a riječ je o procesima koji dodatno poboljšavaju svjetlinu, boje, kontraste te pružaju neviđenu posvećenost detaljima, dok 4K AI Upscaling tehnologija osigurava gledanje sadržaja u 4K rezoluciji. Dolby Atmos® tehnologija osigurava besprijekorno čist zvuk, prikazujući svaki detalj s neusporedivom jasnoćom i dubinom. Samsung OLED TV dolazi s AMD-ovim FreeSync Premium Pro certifikatom za vrhunsko iskustvo gejminga. Uz moćnu tehnologiju, novi Samsung OLED televizori imaju diskretni LaserSlim dizajn s ultratankim okvirom za maksimalnu eleganciju.

Za vrhunski kinematografski doživljaj na velikom zaslonu, nova linija Samsung Neo QLED televizora uključuje Quantum Matrix Pro tehnologiju koja donosi poboljšanu kvalitetu slike. Uz korištenje inovativnih Quantum Mini LED lampica s 14-bitnom obradom i umjetnom inteligencijom kontrolira se izvor svjetla, ali i unaprjeđuje jasnoća i kontrast crne boje. Quantum HDR 64x tehnologija hvata najsitnije detalje u svijetlim i tamnim područjima za prikaz istinske HDR 10+ kvalitete slike kako bi se korisnici maksimalno uživjeli u sadržaj na zaslonu. Isto tako, ove televizore pokreće moćan Neural Quantum 8K procesor koji korištenjem umjetne inteligencije omogućava ultimativno 8K iskustvo unutar doma. Ovaj procesor ima 64 neovisne AI mreže, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu prikaza te dodaje dubinu i oštrinu. Također, Neo QLED 8K televizore karakterizira Infinity Screen zaslon te Infinity One dizajn koji se s minimalističkim okvirima, tankim profilom i ravnom poleđinom savršeno uklapa u svaki interijer, bez obzira na veličinu prostora.

Povezivost po mjeri korisnika

Samsung televizori povezani su sa SmartThings platformom što omogućava jednostavno povezivanje uređaja unutar doma, dopuštajući korisnicima da pristupe velikom, otvorenom ekosustavu od trenutka kada su raspakirali svoj novi uređaj. Uz pomoć Saveza za povezivost u kućanstvu (Home Connectivity Alliance), SmartThings platforma kompatibilna je s različitim brendovima uređaja, omogućavajući već postojećim uređajima da se jednostavno povežu s novima. Također, SmartThings osmišljen je imajuću na umu sigurnost – Samsung Knox Vault pohranjuje osjetljive informacije, poput PIN kodova i IoT ključeva, u izolirani čip, sprječavajući neovlašteni pristup.

Smanjenje negativnog utjecaja na okoliš

Uz nova korisnička iskustva s premium zaslonima, Unbox & Discover događaj predstavlja napredak tvrtke Samsung u kretanju prema svojim ciljevima održivosti. Samsung radi na stvaranju manje ekološki štetnog životnog ciklusa proizvoda.

Nova, treća generacija SolarCell daljinskog upravljača dolazi u potpunosti bez baterija i može se puniti putem radio frekvencija od 2,4 GHz, crpeći energiju iz signala koje emitiraju Wi-Fi usmjerivači za kućnu uporabu te koji smanjuje potrebu za jednokratnim baterijama. Korisnici također mogu aktivirati AI Energy Mode sa svog telefona ili televizora, što im omogućuje praćenje i kontrolu njihove potrošnje energije i navike.

Dostupnost

Najnoviji modeli Samsung Neo QLED i OLED televizora u Hrvatskoj će biti dostupni u drugoj polovici travnja. Neo QLED će biti dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.899,00 EUR, a Samsung OLED po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.099,00 EUR. Trenutno ih možete prednaručiti i na poklon dobivate odabrane uređaje Galaxy A ili S serije. Za više informacija o prednarudžbi posjetite poveznicu.

Više o najnovijim Samsung modelima televizora saznajte na Unbox & Discover događaju kojeg možete pratiti ovdje.