PODVALA ZA PETICU

'Umorstvo' zabilježeno na Google Street Viewu privuklo pažnju policije

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.06.2014 11:15
  • Objavljeno 04.06.2014 u 11:15
google street view

google street view

Izvor: Screenshot / Autor: Google Street View

U kolovozu 2012. Google automobil koji snima materijal za Street View je ušao u ulicu i snimio nešto što je ličilo na umorstvo. Upravo to je i bio cilj dvojca koji su se odlučili našaliti nakon što su vidjeli automobil i shvatili da će biti snimljeni. Kakvih godinu dana kasnije, policija je vidjela snimljeni materijal na Google Maps i odlučila pokrenuti istragu

Srećom, dvojac koji je napravio šalu je imao i svjedoke za svoju priču, a 'kostur mehaničara u crvenom radnom odijelu nije pronađen', kako šaljivo prepričava jedan od aktera priče. Street View je kao dodatna značajka Google Mapsa imao svojih kontroverznih situacija snimivši neke ljude u kompromitirajućim pozama i radnjama (nužda u javnosti, seks, prikazivanje stražnjice automobilu koji snima materijal i sl.), a po svemu sudeći je stiglo i vrijeme zbivanja pošalica poput ove.


Čovjek koji je sudjelovao u ovoj podvali je priču ispričao i za BBC News, a podvala i 'zabilježeno' umorstvo još uvijek stoji na Street Viewu. Štoviše, ako se dovoljno odmaknete niz ulicu vidjet ćete i da mehaničar bez problema hoda gledajući u Google automobil:

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!