#PLAY14

U Zagreb stiže konferencija koja će se baviti ozbiljnim igranjem u poslovne svrhe

16.02.2023 u 13:39

Bionic
Reading

Ozbiljne igre polako postaju dio svakodnevnog arsenala voditelja timova, odjela i poduzeća u nastojanju uklanjanja sve moguće prepreke za uspjeh projekta

Od 3. do 5. ožujka ove godine u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) studio za razvoj igara Gamechuck organizira #play14, prvu hrvatsku inačicu poznate međunarodne konferencije ozbiljnih igara.

Igranje kao način učenja, rješavanja problema, usavršavanja timske suradnje i poticanja inovacija uzima sve veći zamah u suvremenom poslovnom okruženju.

Ozbiljne igre polako postaju dio svakodnevnog arsenala voditelja timova, odjela i poduzeća u nastojanju uklanjanja sve moguće prepreke za uspjeh projekta.

Konferencija #play14 namijenjena je liderima i facilitatorima koji koriste ili razmišljaju o korištenju igara u poslovanju. Tijekom dva i pol dana trajanja svi sudionici pozvani su da otvoreno predlažu, odnosno organiziraju ozbiljne igre te dijele i razmjenjuju znanja s istomišljenicima iz cijele Europe.

Izvorno osmišljena i održana u Luksemburgu 2014., #play14 konferencija u međuvremenu se proširila se na 11 europskih država i četiri kontinenta. Osim u Zagrebu, ove godine će po prvi put biti održana i u Manili na Filipinima.

Službena mentorica zagrebačkog izdanja #play14 bit će Nancy Beers, iskusna predavačica, organizatorica hackatona, scrum i agile trenerica. Uz brojne domaće stručnjake, dolazak na zagrebačku konferenciju potvrdili su gosti iz Italije, Nizozemske, Estonije, Češke, Rumunjske i Srbije.

'Serious play i gamifikacija su još pomalo strani koncepti u domaćim poslovnim krugovima, ali ovaj događaj možda spoji stručnjake u tom polju s ljudima koji su spremni isprobati ove poslovne i organizacijske inovacije, koje se drugdje u Europi već dugo koriste', rekao je Aleksandar Gavrilović, direktor Gamechucka.