'MALI' PROPUST

U Oculusu je nešto gadno pošlo po zlu...Sve konzole prestale su raditi

09.03.2018 u 07:54

Bionic
Reading

Popularne konzole za virtualnu stvarnost odjednom su prestale raditi nakon što je, izgleda, došlo do sasvim ljudske pogreške

U tvrtki Oculus nešto je gadno pošlo po zlu. Čini se kako su zbog certifikata kojem je istekao rok trajanja sve konzole za virtualnu stvarnost Rift prestale raditi. Korisnici nisu mogli pokrenuti softver na uređajima.

Nove Nokije Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Nakon višesatnog zastoja Oculus je izbacio zakrpu koja bi trebala riješiti problem. Možete je naći ovdje.

Problem je, izgleda, nastao zbog toga što su u Oculusu zaboravili nadograditi postojeći certifikat novim, zbog čega je tvrtkina perjanica prestala funkcionirati. I to baš u vrijeme kad ta tvrtka izdaje softverske nadogradnje najavljene tijekom njihove zadnje konferencije namijenjene razvojnim programerima.

Nakon što su počeli dobivati poruku Can’t reach Oculus Runtime Service. korisnici su uzbunu podigli prvo na Redditu. Naravno, nisu bili sretni s time što se događa jer nisu mogli pristupiti softveru kojeg su platili, bilo za igranje, bilo za komercijalne svrhe.

Neki su uspjeli zaobići problem tako što su prčkali po sistemskom satu. No, to rješenje ne preporučamo jer možete pokvariti puno toga.

Oculusov suosnivač Nate Mictchell na Twitteru je potvrdio kako imaju problema s konzolom Rift, a i na tvrtkinom forumu se pojavilo priznanje, kao i isprika, piše Tech Crunch.