EDUKACIJA KROZ IGRU

U Minecraftu sad niču i čitava britanska naselja

21.07.2015 u 09:18

Bionic
Reading

Nakon što je Ordnance Survey, službeno tijelo za kartiranje Velike Britanije u Minecraft smjestilo 200 i kusur tisuća kvadratnih kilometara stvarne površine, sličnu stvar su odlučili iskoristiti i u British Geological Survey. No, pored čistog reljefnog prikaza, svjež materijal su zapravo kompletni modeli gradova i pripadajuće okoline

Prvi korak je British Geological Survey tako što je uzeo postojeće podatke koje je iskoristio Ordnance Survey za kartiranje Britanije u Minecraftu te proizveo trodimenzionalne geološke modele. Sljedeća stvar je bila izrada točnih modela West Thurrocka, Yorka i Ingleborougha na temelju postojećih nacionalnih topografskih i geoloških baza podataka.

Ruralni reljefi su ponuđeni za besplatno preuzimanje svim vlasnicima Minecrafta. 'Izradom karte Velike Britanije, koristili smo blokove koji najbolje predstavljaju stvarnu geologiju, na temelju boje, tekstura i tvrdoće. Za trodimenzionalne modele smo iskoristili staklene blokove kako bi se moglo vidjeti kroz njih. Karte su dostupne u dva formata, jedan koji prikazuje tek geologiju područja te drugi s topografskim prikazom.

GBS