STEAM MACHINES

U Hrvatsku stiže igraća konzola Alienware Alpha

20.08.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Ove jeseni na hrvatsko tržište stiže jedan od najatraktivnijih Steam Machinesa - Alienware Alpha

Ovog studenog fanovi videoigara u specijaliziranim dućanima moći će pronaći Alienware Alpha, najnoviju konzolu temeljenu na Steamu. Ovaj Steam Machine u sebi, naravno, ima pristup čitavoj Steamovoj biblioteci igara, te koncept PC gaminga sa vašeg PC-a seli u dnevni boravak. Konzola je kompatibilna s čitavim nizom kontrolera, tako da vaš Xbox 360 gamepad neće ostati zapostavljen.

Alienware Alpha na tržište dolazi u nekoliko različitih varijanti, a na gejmerima je samo da izabareu onu koja najviše odgovara njihovim gejmerskim prohtjevima ili obiteljskom budžetu.

Na raspolaganju nekoliko verzija Alphe: od one koja u sebi sadrži Intelov dvojezgreni i3 procesor, 4GB RAM-a i 500GB prostora za pohranu, do jače sa Intelovim četverojezgrenim i7 procesorom, 8GB RAM-a, 2TB prostora za pohranu, bežičnim adapterom 802.11 AC te grafičkim procesorom NVIDIA temeljenom na Maxwell arhitekturi. Za kraj, uz konzolu dolazi i jedan Microsoftov Xbox 360 kontroler.



'Alienware Alpha napravljen je za igranje u dnevnom boravku i predstavlja novi smjer prema otvorenoj platformi konzole'
, izjavio je Frank Azor, generalni direktor Alienwarea. 'S Aplhom, Alienware je igranje učinio zabavnim, a igranje multiplayer igara ne samo vrlo jednostavnim, nego i cjenovno pristupačnim. S ekskluzivnim korisničkim sučeljem Alpha, gejmeri će lako navigirati svim Alphinim ključnim funkcijama samo koristeći kontroler, dok im tipkovnica i miš neće biti potrebni.'

Alienware Alpha dolazi sa Alpha operativnim sustavom koji, prema proizvođaču, ne sputava Steamov Big Picture mod. Također, zahvaljujući jednostavnom sučelju, kompletno je eliminirana potreba za tipkovnicom i mišem.



'Gejmeri ovime dobivaju apsolutno najbolje sučelje za navigaciju svojom Alienware Alphom iz udobnosti svog naslonjača koristeći kontroler po izboru za igračko iskustvo koje spaja intuitivno sučelje konzole sa snagom i fleksibilnošću osobnog računala.'

Igraća konzola Alienware Alpha u hrvatskim će trgovinama biti dostupna od studenoga 2014. Cijena još nije objavljena.