DIGITALNI TRENDOVI

Twitchu ne prestaje rasti popularnost, a jedan od razloga je - koronavirus

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 24.07.2020 14:01
  • Objavljeno 24.07.2020 u 14:01
tportal

Izvor: Creative Commons / Autor: Caspar Camille Rubin

Uz sveprisutni strah od zaraze, kao i brojne preventivne mjere, ljudi provode sve više vremena gledajući popularni Twitch

Od početka globalne pandemije neke digitalne usluge bilježe velik porast - jedna od njih je i Twitch koji svakim danom broji sve veći broj gledatelja. Prema nedavnoj analizi broj se gledanih sati između travnja i lipnja popeo na 5 milijardi. Ovo je vrlo velik porast kako god na njega gledali - preko 50 posto u odnosu na prvi kvartal 2020., odnosno preko 60 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

tportal

Izvor: Screenshot / Autor: StreamElements, Arsenal

StreamElements i Arsenal.gg izvještavaju da su rezultati prošlog tromjesečja indicirali dolazak ovog porasta kada su kompanije u industriji streaminga tijekom travnja i svibnja zabilježile 45 posto porasta gledatelja. Najnovije izvješće, doduše, pokazuje da se porast nastavio unatoč smanjenju restriktivnih mjera kretanja.

Što se povećane publike tiče, Facebook Gaming je, začudo, zabilježio još veći rast nego Twitch, premda je po opsegu djelovanja puno manji. Gledateljstvo mu je poraslo za 75 posto tijekom prošlog kvartala i 200 posto tijekom prošle godine. I dalje je vrlo sličan Facebooku po broju gledanih sati, premda postoje naznake da će broj gledatelja nastaviti naglo rasti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!