NATJECANJE

Traži se najbolji srednjoškolski poslovni plan

08.01.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Srednja.hr otvara prijave za ovogodišnji ciklus 'Ideje godine', jedinog natjecanja u pisanju poslovnih planova za srednjoškolce u Hrvatskoj. Prijave za ovogodišnje natjecanje otvorene su do 18. veljače

U drugoj polovici siječnja, tim Srednje.hr i partnera, visokih učilišta Algebra i Effectus, ponovno će obići veći broj srednjih škola širom Hrvatske u sklopu turneje tijekom koje će učenike i nastavnike motivirati da se prijave za ovo natjecanje.

Na tri dosad održana natjecanja svako godine prijavljivalo više od 120 učenika, podijeljenih u oko 50 timova.

Po završetku ciklusa prijava, natjecateljima će u daljnjoj fazi natjecanja na raspolaganju biti i članovi žirija koji će im pomoći kako s poslovne (u pisanju i razradi poslovnog plana), tako i s tehnološke strane (projekti moraju uključivati primjenu informatičkih i i komunikacijskih tehnologija), dok će timovima pomagati i njihovi mentori-nastavnici.


Dodatna će pažnja i ove će godine biti posvećena analizi konkurencije i stvaranju poslovno održivih projekata, a pripremljeni su i dokumenti s odgovorima na često postavljana pitanja kao i upute za pisanje poslovnih planova.

Rok za predaju finalnih radova bit će 18. ožujka. Najbolji će timovi odmjeriti svoje prezentacijske vještine na konačnom sučeljavanju deset najboljih projekata u finalu, 31. ožujka 2016.

Pobjednički će tim, kao i timovi koji u finalu osvoje drugo i treće mjesto, bit će nagrađeni. Dosad su nagrade uključivale atraktivna studijska putovanja, a dan nakon natjecanja svi će timovi imati priliku upoznati neke od najuspješnijih hrvatskih tvrtki tijekom za njih planiranih obilazaka.

Više informacija i prijave:Ideja godine