IMA SE

Tencent kupio tvorce Clash of Clansa za 8,6 milijardi dolara

23.06.2016 u 06:59

Bionic
Reading

Švedski developer Supercell tako je priključen kompaniji koja je kroz proteklih nekoliko godina postala vlasnikom nekih od najvećih gejming franšiza u povijesti

Kineski telekomunikacijski div najviše je poznat po kupnji nekad malenog kalifornijskog studija Riot Games koji je, podsjetimo, tvorac donekle popularne mobe League of Legends. Kupovina Supercella zacementirala je firminu poziciju lidera u području digitalne zabave.

Supercell je kupljen za 8,6 milijardi dolara koji će biti isplaćeni do kraja ove fiskalne godine. Pravne peripetije s japanskom kompanijom SoftBank koja je do nedavno imala udio u vlasništvu Supercella, razriješene su u potpunosti, što daje Tencentu potpunu slobodu nad akvizicijskim procesom.

Tržišna vrijednost Supercella tako je s prošlogodišnjih 5,25 milijardi dolara skočila na 8,6 milijardi neposredno prije Tencenta, samo da bi porasla do vrtoglavih 10,8 milijardi nakon gore spomenute kupnje.

League of Legends Riot Gamesa je pod sponzorstvom i pokroviteljstvom Tencenta postala najigranija igra na planeti podržana neizmjerno popularnim profesionalnim natjecanjima i umjetničkim odjelom od kojeg se bez problema čovjeku zavrti u glavi.

Što će biti sa Supercellom? Pa, s obzirom na popularnost njihovih igara očekujemo samo velike, sjajne stvari.