ČESTITAMO!

Tena Šojer je ICT novinarka godine

17.06.2015 u 16:19

Bionic
Reading

Netokracijina blogerica dobila je najviše glasova članica i članova Zbora informatičkih novinara HND-a. Nagrada za najbolji članak otišla je Olegu Maštruku (Mreža), a za najbolji urednički uradak Miri Rosandiću (Bug)

Nagrade su dodijeljene tijekom svečane ceremonije, održane tijekom poslovne konferencije 'SAP Forum', pred više od 400 sudionika u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Informatičkom novinarkom 2014. godine proglašena je Tena Šojer, novinarka Netokracije. Dobitnik nagrade u kategoriji' Najbolji novinarski rad' je Oleg Maštruko, dok je Miroslav Rosandić dobio nagradu za najbolji urednički rad.

Najboljim novinarskim radom žiri je ocijenio Maštrukov članak pod nazivom 'Od Milanovićevih sastanaka po SAD-u korist bi možda mogle imati isključivo tvrtke koje posluju s državom' objavljen na Forum.tm, a najboljim uredničkim radom ocijenjeno je posebno ljetno digitalno izdanje mjesečnika Bug.


Radove je ocjenjivao žiri u sastavu: Vjeran Bušelić, voditelj centra za karijerno savjetovanje te viši predavač na Tehničkom veleučilištu Zagreb; Sonja Popović, direktorica SAP-a d.o.o.; konzultant za odnose s javnošću (Kursor komunikacije) i bivši ICT novinar Dario Sušanj; Dražen Tomić, višestruko nagrađivani novinar, glavni urednik portala ICTbusiness.info, ICTbusiness TV i Gameperspectives.hr te Boris Žitnik, direktor Omniaconsulta.

Žiri je donio odluku o nagradama za novinarski i urednički rad, dok se odluka o nagradi Informatički novinar godine donosi na temelju glasovanja članova Zbora informatičkih novinara HND-a, a prema posebnom pravilniku o nominacijama i glasovanju.

'Uvijek je lijepo primiti priznanje za svoj rad, pogotovo kada ono dolazi iz struke i izborom starijih i iskusnijih kolega koji su uvelike oblikovali industriju u kojoj radimo. ICT je vrlo uzbudljivo područje danas, jer se tehnologija razvija brže no ikada, a uz to nam omogućava i tjera nas da inoviramo vlastitu industriju - novinarstvo - i iznimno mi je drago da imam priliku s kolegama iz Netokracije i drugima isprobati što možemo po tom pitanju napraviti', rekla je Šojer po primitku nagrade.

Nagrade 'SAP ICT Journalist Prize Božo Težak' novčanog su karaktera, a dodjeljuju se po jednom laureatu u svakoj kategoriji. Realizaciju ovogodišnje dodjele nagrada SAP ICT journalist prize Božo Težak omogućio je Zbor informatičkih novinara HND-a, dok je generalni sponzor nagrade tvrtka SAP.