EMPORIA TALKPREMIUM V29

T-Mobile nudi mobitel za osobe s invaliditetom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 08.07.2009 15:47
  • Objavljeno 08.07.2009 u 15:22
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

T-Mobile je svoju ponudu obogatio mobilnim uređajem Emporia TALKpremium V29, posebno prilagođenom potrebama osoba sa smanjenom osjetljivošću sluha i vida

Uređaj je kreiran tako da mobilnu komunikaciju svodi na njene osnovne funkcije te je iznimno jednostavan za korištenje.

Intuitivnom korištenju pridonosi i zamjena dijela softvera za hardver pa se tako svim osnovnim funkcijama uređaja upravlja pomoću tipki koje se nalaze s vanjske strane kućišta, čime je izbjegnuta navigacija kroz izbornik. Osim tipke za uključivanje i isključivanje uređaja, zaključavanje tipkovnice i regulaciju glasnoće zvučnika tu se nalazi i tipka za trenutačan pristup SMS funkciji te postavkama uređaja. Sam imenik je također prilagođen kao hardver – kao posebni pretinac koji je moguće izvući te s njega iščitavati brojeve u isto vrijeme dok ih se i utipkava.

Osim što su dovoljno velike, tipke prilikom korištenja zvučnim signalom označavaju upotrebu, dok je ekran monokromatskog zaslona, što značajno olakšava vidljivost. Kontrast zaslona moguće je optimizirati prema potrebama, a tvrtka Emporia razvila je i poseban font koji brojke i slova prikazuje jasnijim od uobičajenih. Dodatnu vidljivost moguće je ostvariti pomoću funkcije za uvećanje.

Zvučnik uređaja posebno je prilagođen osobama sa smanjenom slušnom osjetljivošću, kojima će pomoći i ugrađeni, izuzetno jak vibracijski mehanizam.
Vrijedno je znati da su slušalice koje dolaze uz Emporia TALKpremium V29 kompatibilne sa slušnim uređajima, što znači da su smetnje kao što su šumovi (koji se pojavljuju prilikom korištenja uobičajenih slušalica) svedene na minimum.

U T-Mobile ponudi, Emporia TALKpremium V29 može se nabaviti po cijeni već od svega 298 kuna kn, uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca u tarifnom paketu Flex 150, dok je cijena samog uređaja u T-Centrima 1.098 kuna. U sklopu Simpa paketa cijena mu je 898 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi