NOVITETI

Symantecov softver sam uči kako obraniti auto od hakera

17.06.2016 u 15:44

Bionic
Reading

Sustav za detekciju sigurnosnih napada na automobile i druga povezana vozila novi je izdanak ponude sigurnosnih rješenja Symanteca za internet stvar

Rješenje Symantec Anomaly Detection for Automotive osmišljeno je kako bi zaštitilo automobile od napada nultog dana i od dosad nepoznatih prijetnji koje se nalaze pred suvremenim, povezanim vozilima.

Do 2020. na cestama će, prema istraživanju i procjenama Gartnera, biti 220 milijuna povezanih vozila. Iako nove tehnologije sa sobom donose i obećanje kako će unaprijediti iskustvo upravljanja vozilima, sva ova poboljšanja također stvaraju i nove moguće vektore napada za hakere, što u konačnici može dovesti do ugrožavanja vozača i putnika u tim vozilima.

Symantecovo rješenje Anomaly Detection for Automotive koristi strojno učenje kako bi omogućilo pasivnu analizu sigurnosti vozila. Taj sustav nadzire sav promet na Controller Area Network (CAN) sabirnici vozila bez ikakvog utjecaja na same operativne funkcije vozila, a pritom samostalno uči što predstavlja normalno ponašanje vozila te upozorava na anomalije i sumnjive aktivnosti koje mogu biti naznake sigurnosnog napada.


Radi s bilo kojom markom i modelom automobila, a i samostalno uči kako se auto ponaša, dodjeljuje prioritete incidentima ovisno o predviđenoj razini kritičnosti i rizika, prepoznaje anomalije...

Ovo je četvrto Symantecovo rješenje napravljeno posebno za automobilsku industriju.