NOVITETI

Symantec ima novi alat za zaštitu Officea 365

18.07.2016 u 18:59

Bionic
Reading

Advanced Threat Protection pomaže u povezivanju svih kontrolnih točaka u mreži te na taj način pomaže u borbi protiv naprednih prijetnji koje napadaju Office 365, tvrde u Symantecu

Cyberkriminalci se sve više usmjeravaju na platforme mimo osobnog računala. Napadaju usluge koje se nalaze u oblaku, mobilne platforme, uređaje koji čine internet stvari i virtualne svjetove.

Symantecov godišnji izvještaj o sigurnosnim prijetnjama u svojem je 21. izdanju zaključio kako se u 2015. pojavilo više od 430 milijuna zloćudnih prijetnji u obliku raznih vrsta malvera, što je 36 posto više nego godinu ranije.

Symantec nudi novo objedinjeno rješenje koje su nazvali Advanced Threat Protection, a koje bi trebalo otkrivati više prijetnji nego dosad i brže im dodjeljivati prioritete, neovisno o tome u kojoj su kontrolnoj točki prijetnje otkrivene (mreža, elektronička pošta, krajnje točke u mreži).


Kombinira Symantecovu globalnu mrežu za otkrivanje prijetnji s lokalnim informacijama o prijetnjama kako bi osnažilo mogućnosti zaštite, pružilo bolju detekciju prijetnji, ubrzalo vrijeme odaziva u slučaju incidenta te smanjilo operativne troškove vezane uz sigurnost.

Nudi funkcionalnosti i tehnologije za zaštitu Officea 365 kao što su Symantec Cynic (izolira i aktivira sumnjive datoteke te koristi strojno učenje i lokalne informacije o korisničkom okruženju s globalno dostupnim informacijama), Symantec Synapse (prioritiziranje prijetnji), uklanjanje prijetnji jednim klikom u svim točkama mreže...