WeAreDevelopers World Congress

Svjetski tehnološki lideri podijelili uvide o budućnosti razvoja softvera pred 10.000+ programera u Berlinu

  • Autor: L.P./Promo
  • Zadnja izmjena 27.06.2022 13:20
  • Objavljeno 27.06.2022 u 13:20
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

● Thomas Dohmke: Umjetna inteligencija će promijeniti fundamentalnu prirodu softvera kojeg smo do sada poznavali ● Sead Ahmetović: Berlin je još jednom postao globalni epicentar tehnoloških inovacija ● Joel Spolsky: Web je 'pokvaren' i programeri su ti koji ga mogu popraviti ● Vodeći lideri Microsoft-a izjavili da je Internet Explorer i zvanično 'mrtav' ● Rapyd i WeAreDevelopers šalju programere na putovanje u svemir

Ponovo okupljajući programere i tehnološke lidere iz cijelog svijeta, WeAreDevelopers World Congress 2022 se održao u Berlinu, 14. i 15. lipnja, donoseći uzbudljive uvide u budućnost tehnologije. Događaj na kojem su rasprodana sva raspoloživa mjesta obuhvatio je najnovije trendove u razvoju softvera, uključujući programske jezike, umjetnu inteligenciju, blockchain, testiranje, sigurnost, softversku arhitekturu, cloud, te moderne metode kolaboracije i 'soft' vještine.

Thomas Dohmke, CEO of GitHub

Thomas Dohmke, CEO of GitHub

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Thomas Dohmke, CEO GitHub, službeno je otvorio kongres sa keynote obraćanjem i ekskluzivnim uvidima u razvoj softvera koji je zasnovan na umjetnoj inteligenciji i cloud rješenjima. Podijelio je i rane naznake onoga što možemo očekivati od softvera sutrašnjice. 'U narednih 5 godina desit će se više tehnoloških promjena nego u prethodnih 40 godina, obzirom da ulazimo u period fundamentalne transformacije softverskog razvoja kakvog smo do sada poznavali', navodi Thomas Dhomke. 'Još bitnije, učinit će programere širom svijeta mnogo sretnijim.'

Cassie Kozyrkov

Cassie Kozyrkov

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Cassie Kozyrkov, Chief Decision Scientist pri Google-u, naglasila je važnost sigurnosnih protokola pri izgradnji novih proizvoda u domeni umjetničke inteligencije i brzorastućih baza podataka. Također, Kozyrkov je podijelila praktične savjete o tome kako obični građani mogu (p)ostati informirani i uključeni u donošenje odluka koje se zasnivaju na njihovim podacima.

Joel Spolsky

Joel Spolsky

Izvor: Promo fotografije / Autor: Johannes Hloch

Joel Spolsky, jedan od najvećih svjetskih softver eksperata i osnivač Stack Overflow-a, izjavio je da je WeAreDevelopers World Congress njegov najdraži događaj u godini. Tokom keynote predavanja osvrnuo se na činjenicu da je World Wide Web (WWW) trenutno u velikoj 'zbrci', te objasnio kako su upravo programeri ti koji ga mogu popraviti gradeći proizvode u prostoru 'dekomodifikacije'.

'U protekla dva dana, Berlin je još jednom postao globalni epicentar tehnoloških inovacija. Fantastično je vidjeti najutjecajnije stručnjake iz svijeta tehnologije kako dijele svoje uvide sa zajednicom, i obrnuto. Time pokazuju kako programeri zajedno grade i oblikuju budućnost našeg društva. WeAreDevelopers World Congress je nevjerojatan uspjeh', izjavio je Sead Ahmetović, CEO i suosnivač kompanije WeAreDevelopers.

Sead Ahmetovic i Thomas Dohmke

Sead Ahmetovic i Thomas Dohmke

Izvor: Promo fotografije / Autor: Johannes Hloch

Volkswagen, Microsoft, Accenture, Tezos, Stripe, IKEA, Amazon Web Services, Check24, Trade Republic, IBM, Dynatrace, Delivery Hero, Eurowings, ING i GoStudent bili su među 100+ inovativnih organizacija koji su sklopili partnerstvo sa WeAreDevelopers i službeno podržali ovaj događaj. 'WeAreDevelopers kreira neophodnu sponu između kompanija s jedne i programera s druge strane, pomažući svim uključenim da ispune svoje potrebe i posluju efektivnije nego ikada ranije.' dodao je Rudi Bauer, CCO pri WeAreDevelopers.

Bjarne Stroustrup

Bjarne Stroustrup

Izvor: Promo fotografije / Autor: Johannes Hloch

Pod motom kongresa: Build. Deploy. Emerge. Connect. više od 250 govornika podijelilo je svoju ekspertizu na kongresnoj bini, uključujući: Bjarne Stroustrup, izumitelja C++ programskog jezika, Håkon Wium Lie, izumitelja CSS-a, John Romero, nagrađivanog kreatora video igara DOOM, Quake i Wolfenstein, Toju Duke, Responsible AI Programme Manager pri Google-u, Miško Hevery, izumitelja Angular/AngularJS, Douglas Crockford, JavaScript autora i izumitelja JSON-a, Wei Hu, Senior Vice President pri Oracle, i Humera Minhas, Machine Learning Engineering Lead pri eyeo GmbH.

John Romero

John Romero

Izvor: Promo fotografije / Autor: Johannes Hloch

Tokom kongresa najavljeno je službeno i gašenje Internet Explorera i to od strane vodećih lidera iz Microsofta: Amanda Silver, Corporate Vice President, Scott Hanselman, Partner Program Manager, Chris Heilmann, Principal Program Manager i Torsten Stiller, Developer Lead.

Jedna od najimpresivnijih prilika na WeAreDevelopers World Congress-u bilo je osvajanje nevjerojatnog putovanja u svemir kao i novčane nagrade u iznosu od 130.000 američkih dolara koju je osigurala jedna od vodećih fintech kompanija, Rapyd.

'Ovaj kongres je nevjerojatna prilika za upoznavanje tisuće i tisuće programera iz cijelog svijeta. Zajedno s WeAreDevelopers i našim Hack the Galaxy programom gradimo najveću zajednicu programera. Najbolji i najbistriji umovi imaju jedinstvenu priliku da osvoje putovanje u svemir, a to provodimo u suradnji sa jednim od najvećih svemirskih entuzijasta ikada, ikonom William Shatnerom', rekao je Arik Shtilman, izvršni direktor Rapyda. Na kraju, događaj je proslavljen očaravajućim aftershow-om uz svjetski poznatog DJ Tiësto.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nakon dugo očekivanog povratka u Berlin, WeAreDevelopers domaćini Sead Ahmetović, Thomas Pamminger i Rudi Bauer uveliko planiraju i naredni World Congress te najavljuju nova iznenađenja i fenomenalne profesionalne prilike za sve buduće posjetioce.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!