MOBILNO JE 'IN'

Sve Samsungove Smart TV uređaje pogonit će Tizen

05.01.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Nakon što se LG odlučio na korištenje modificirane webOS platforme za svoje uređaje, sličnim putem namjerava krenuti i Samsung. Svi kompanijini Smart TV uređaji za 2015. godinu bit će pogonjeni upravo ovom platformom, koja je imala prilično težak put u svijetu mobilnih uređaja - baš kao i spomenuti webOS

No, sličnosti ta dva operativna sustava prilagođena TV-ima tu ne prestaju. LG i Samsung smatraju da korištenjem ovakvih prilagođenih sustava mogu pridobiti pažnju developera, koji će pak razvijati aplikacije namijenjene korištenju na TV-ima. Tizen televizori će tako donijeti i PlayStation Now, Just Dance Now, Bingo HOME: Race to Earth i Samsung Sports Live.

Očekuje se da će na sajmu CES 2015 kompanija otkriti svoje prve modele na Tizen platformi, za koju su u Samsungu barem u početku imali velike planove. Kvartal za kvartalom, stizale su nove odgode iako se sustav razvijao. Putem prihoda, Samsung je odustao od mobilnih perjanica najavljenih za Tizen, no platformu je iskoristio za nosive gadgete - i sada za televizore.

Smart TV uređaji ove kompanije bez problema će se povezivati s ostalim Samsung mobilnim uređajima, kako bi se omogućila laka sinkronizacija sadržaja. Na konferenciji za developere prošle godine, Samsung je otkrio kako u konačnici želi da Tizen platforma bude 'OS za sve', što znači da se u kompaniji ipak polako (ali sigurno) odmiču od Android platforme. Koliko će važnosti u cijeloj priči imati restrukturiranje tek treba vidjeti.