KONFERENCIJE

Što nam je donio 'Windows 10 Device Days'?

02.02.2016 u 14:53

Bionic
Reading

Microsoft Hrvatska i HP održali su događanje za partnere na kojem su predstavljeni uređaji s Windowws 10 te održane prezentacije o prednostima Windows 10 Pro, kao i raznim poslovnim rješenjima za tvrtke svih veličina

Windows 10 je u pola godine od lansiranja instaliran na više od 200 milijuna uređaja širom svijeta, što ga već sada čini drugim najčešće korištenim operativnim sustavom na svijetu, poslije Windowsa 7, a procjene su da će do sredine 2018. Windows 10 biti instaliran na više od milijardu uređaja.

S obzirom da se radi o jedinstvenoj platformi za sve vrste uređaja, naglašeno je kako Windows 10 predstavlja idealan izbor za sve mobilne korisnike, a posebice za one korisnike koji imaju više uređaja.

'Prema IDC-u tablet računala i 2-u-1 uređaji predstavljaju najbrže rastući segment u svijetu, a u kombinaciji s Windows 10, korisnicima pružaju nove i neslućene tehničke mogućnosti. Jedna platforma na svim vrstama uređaja, uz brojne inovativne funkcionalnosti je nešto što definitivno diferencira Microsoft od konkurencije.

Posebno je interesantan segment malih i srednjih tvrtki koje u ukupnoj svjetskoj potrošnji u IT segmentu sudjeluju s više od 50 posto, od čega najviše izdvajaju za uređaje', rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta za Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.


HP je predstavio strategiju i portfolio iz poslovnog mobilnog segmenta uređaja. 'Mobilnost može za poslovanje značiti puno više od same promjene lokacije gdje čitamo e-poštu. Ona ima potencijal dramatično preobraziti tijek rada kako bismo postali okretniji, povezaniji i produktivniji i, naravno, kako bismo uštedjeli novac', rekao je Tomaž Podlipnik, direktor proizvoda za regiju Adriatic u HP-u.

Vedran Šolaja, direktor marketinga proizvoda za platfromu Windows 10, predstavio je značajke Windows 10 Pro s naglaskom na sigurnosne funkcionalnosti i čuvanje i zaštitu podataka, kao što su SecureBoot, Windows Hello, Microsoft Passport, Single Sign-On, i BitLocker.

Predstavljena je i funkcionalnost Continuum for Phones koja omogućuje da se pametni telefoni koriste kao računala, odnosno da se platforma Windows 10 reproducira na veće ekrane što omogućuje jednostavniji rad i prezentaciju sadržaja.

Bilo je moguće vidjeti neke od novih 2-u-1 prijenosnih računala namijenjenih poslovnim korisnicima na kojima su okupljeni mogli isprobati značajke poput Windows Hello, Continuuma i unosa podataka dodirom, gestama ili olovkom.