DODATNA DOZA PRIVATNOSTI

Što kad poželite potiho izaći iz grupe? Pogledajte kakvu novost WhatsApp priprema!

18.05.2022 u 06:47

Bionic
Reading

Nakon što nova opcija postane službena, jedine osobe koje će vidjeti da ste izašli bit će administratori

Ako ste zbog ikojeg razloga u nekom trenu odlučili da je vrijeme za izlazak iz neke grupe na WhatsAppu - bilo to zato jer vas stalno zatrpavaju porukama ili vam tema nije više važna, aplikacija će objaviti da ste izašli i to će moći pročitati apsolutno svi članovi grupe.

Ovakvo što ne predstavlja prevelik problem osim ako ta skupina nije sačinjena od rođaka ili prijatelja koje zanima zašto ste otišli.

Prema izvješću insajdera iz WaBetaInfoa, WhatsApp trenutno radi na značajki koja će smanjiti broj neugodnih razgovora dozvolivši korisnicima da izlaze iz grupa uz obavijest koja će doći samo do administratora.

WaBetaInfo su prvi put o ovome pisali kad je Meta raspravljala o eksperimentiranju sa konceptom 'zajednica' koje bi ljude trpale u razne razgovore koji objedinjuju interese ili teme koje ih zanimaju - poput virtualnog suncobrana, samo za skupine ljudi, prenosi Engadget.

WaBetaInfo se sad domogao i prve slike beta verzije WhatsAppa u kojoj se vidi obavijest da će 'Vaše napuštanje skupine jedino vidjeti administratori'.

U slučaju da ne želite da vas neki kontakti opet povuku u grupu, ne zaboravite da im to uvijek možete blokirati. Odite u izbornik za postavke privatnosti u Računu (Account) i tamo birajte ljude koji vas mogu dodati u grupe, bili to svi, vaši konakti ili vaši kontakti osim 'izabranih'.