znanstvena fantastika postaje stvarnost

Što je OLED tehnologija i kako je Samsung uspio napraviti fantastičan OLED televizor?

22.09.2022 u 12:38

Bionic
Reading

Gdje god da se okrenuli oko sebe velika je vjerojatnost da se u vašoj neposrednoj blizini nalazi barem jedan zaslon.

Televizori i monitori olakšavaju nam posao i omogućuju zabavu već desetljećima, a u proteklih dvadeset godina pojavili su se i pametni telefoni koji se natječu u tome čiji zaslon je veći. Od pametnih telefona preko televizora do ogromnih javnih informativnih zaslona, gotovo je nemoguće proći kroz dan bez interakcije s barem jednim, ako ne i nekoliko njih. Iako su u društvu monitora i pametnih telefona televizori u ulozi velikog brata, čija je tehnologija bila temelj za daljnji razvoj uređaja sa zaslonom, oni su još uvijek sastavni dio naše svakodnevice te su u konstantnom procesu nadogradnje i razvoja. Novi Samsung OLED TV modeli osvojili su tržište svojim vrhunskim značajkama te predivnim prikazom slike i brojnim uključenim tehnologijama, no mnogi od nas još uvijek ne znaju kakva se tehnologija skriva iza OLED zaslona.

Zasloni za svijetlu budućnost

Sve donedavno, ti su se zasloni gotovo u potpunosti proizvodili pomoću tehnologije LCD (zaslon s tekućim kristalima), no proteklih godina OLED (organske svjetleće diode) stupile su na scenu te su sada prepoznate kao zlatni standard. OLED tehnologija otvorila je cijeli niz novih mogućnosti za zaslone televizora. Između tanjih, slobodnog oblika, fleksibilnih, ispisnih, nosivih, pa čak i prozirnih zaslona, mogućnosti se čine gotovo neograničene. Uzbudljive inovacije koje se događaju u istraživanju OLED-a doslovno čine stvari znanstvene fantastike stvarnošću. Na prvu sve zvuči jasno, no što OLED tehnologija zapravo je i što ju čini zaista posebnom?

OLED je tehnologija televizijskog zaslona koja se temelji na karakteristikama organskih svjetlosnih dioda (OLED) te se zaslon temelji se na organskoj tvari koja se koristi kao poluvodički materijal u diodama koje emitiraju svjetlost (LED). OLED se koriste za izradu digitalnih zaslona u uređajima kao što su televizijski ekrani, računalni monitori i pametni telefoni, a svjetlost OLED zaslona može se kontrolirati piksel po piksel. Na primjer, može prikazati duboke razine crne i može biti tanji i lakši od zaslona s tekućim kristalima (LCD).

Novi Samsung OLED TV

Novi Samsung OLED TV objedinjuje brojne inovativne tehnologije u moćan uređaj koji oduševljava performansama, ali i cjelokupnim dizajnom. OLED TV 4K model krasi Laser slim dizajn koji karakteriziraju jasne linije te njegov minimalistički okvir i tanak stražnji profil koji se neprimjetno uklapaju u svaki interijer, neovisno o veličini prostora.

Duboke razine crne boje i izražen kontrast donosi vrhunsko iskustvo gledanja, a kako vaše uživanje u filmu ili seriji ne bi ometao odsjaj lampi pa da umjesto Brad Pitta ili Charlize Theron na zaslonu vidite sebe dok jedete kokice, OLED TV 4K pruža sliku bez odsjaja koji ometa. Prirodno svijetlu i šarenu sliku koju pokreće Quantum DOT tehnologija teško ćete naći na zaslonima koji koriste druge tehnologije, dok će Neuronski Quantum 4K procesor garantirati jasan i kvalitetan prikaz sadržaja. Potvrdu svoje kvalitete ovaj vrhunski TV dobio je i u vidu nagrade FWD Magazina, koji je izdvojio činjenicu kako Samsung OLED TV i njegova QD-OLED tehnologija pružaju veću svjetlinu i bogatije boje od najnovije generacije OLED-a.

Kao i u slučaju nekih drugih modela Samsung televizora, uz Multi View opciju paralelno možete gledati više sadržaja bez da morate birati, ili jednostavno možete čitati mailove dok pratite utakmicu.

Kristalno jasan zvuk

Iako je većini vizualan aspekt televizora u prvom planu, za dobro cjelokupno iskustvo uživanja u filmskim sadržajima ipak je potreban i zvuk. Jedna od karakteristika Samsung OLED TV 4K je i tehnologija realističnog 3D zvuka koji prati radnju, a pruža vam osjećaj da je zvuk svuda oko vas. Na primjer, ako vaš automobil u video igri juri prema naprijed, imat ćete osjećaj da zvuk dolazi iz tog smjera. Ili ako pak vašeg omiljenog akcijskog heroja jure zlikovci na motorima, točno ćete znati iz kojeg smjere „opasnost“ dolazi.

Kakav god sadržaj da preferirate, bilo da su u pitanju filmovi, video igre ili sportski prijenosi, Samsung linija OLED televizora novi je hit na TV sceni koja donosi bogat svijet inovativnih tehnologija za vrhunsko korisničko iskustvo. Ako želite više od zaslona i neusporedivo bolje iskustvo, odlučite se za vrhunski Samsung OLED televizor i na poklon dobivate fenomenalni Smart Monitor. Ako odaberete OLED model S95B od 65'', na poklon dobivate Smart Monitor M7, dok Vam uz S95B model od 55'' darujemo Smart Monitor M5. Promocija traje do 16.10.2022. ili do isteka zaliha poklona.

Više informacija o promociji pronađite na poveznici.