google najavio promjene

Stiže novi Gmail za sve, nema više vraćanja na stari dizajn

08.06.2018 u 11:15

Bionic
Reading

Google je najavio kako će do kolovoza svim korisnicima biti dostupan novi dizajn koji sadrži i neke nove opcije poput odgode pošte, pametnih odgovora i podsjetnika. Period prilagodbe trajat će do rujna kada bi konačno svačija pošta trabala izgledati jednako

Google je polako počeo mijenjati stari Gmail dizajn za novi, suvremeniji koji je predstavio krajem travnja. Novi Gmail, osim drugačijeg izgleda donosi i nekoliko novih značajki poput odgode, podsjetnika na važnu poštu, pametnih odgovora i zabrane prosljeđivanja poruka.

Trenutačno je novi dizajn opcionalan i još je uvijek moguće vratiti se na stari. Privatni korisnici mogu ga sami aktivirati i deaktiviarti, a tvrtke koje upotrebljavaju G Suite (Googleov set aplikacija za poslovne korisnike) mogu odlučiti hoće li dopustiti svojim zaposlenicima nadogradnju ili držati se klasičnog dizajna, prenosi TechRadar.

No to će se uskoro promijeniti. Od idućeg mjeseca administratori G Suitea moći će odmah premjestiti svakog zaposlenika na novi Gmail ili im dopustiti da odluče hoće li se sami prebaciti. Ovaj izbor imat će svega četiri tjedna, a nakon toga svi će morati prihvatiti novi dizajn.

Redizajnirani Gmail Izvor: Screenshot / Autor: Google

Svi korisnici koji još nisu sami odabrali novi dizajn, do kolovoza će dobiti nadogradnju, no moći će se vratiti ako žele. U rujnu će izgubiti tu opciju i morat će se naviknuti koristiti novi dizajn, bez obzira sviđa li im se ili ne.

Google još nije najavio kada će pojedini korisnici morati prihvatiti promjenu, no na konferenciji za novinare u travnju tvrtka je rekla da planira postupno uvođenje za sve. U planu je bilo da svi koriste novi dizajn u roku od nekoliko mjeseci.

pomaknite granice

Odabrali smo deset alata za Gmail koji će vam itekako koristiti

Pogledaj galeriju