U SKLADU S OČEKIVANJIMA

Stigla prva ozbiljna nadogradnja za Windows 10

13.11.2015 u 21:20

Bionic
Reading

Od 12. studenog korisnicima je dostupno prvo veliko ažuriranje Windowsa 10 nakon lansiranja tog operativnog sustava u srpnju ove godine

Ovo ažuriranje predstavlja značajnu nadogradnju sustava posebice za poslovne klijente, uključujući Windows Update for Business, Windows Store for Business, Azure Active Directory, kao i upravljanje mobilnim podacima te sigurnosne značajke.

Kako je naveo Terry Myerson, izvršni potpredsjednik Windowsa na blogu 'Windows Experience', u Microsoftu smatraju kako s ovom nadogradnjom Windows 10 postaje dovoljno zrelom i stabilnom platformom da bi ju mogli preporučivati za instalaciju u cijelim organizacijama.

Microsoft također lansira u potpunosti novorazvijeni i brži Xbox One experience, powered by Windows 10. Svi vlasnici Xbox One mogu igrati odabrane Xbox 360 igre na Xbox One bez dodatnih troškova.


Između ostalog, podizanje desetke trebalo bi biti gotovo 30 posto brže od Windows 7 na istom uređaju.

Cortana će prepoznati bilješke unešene ručno pomoću digitalne olovke, poput broja telefona, e-mail adrese i tome slično, a pomoći će vam i pri rezervacijama, između ostalog i Ubera.

Poboljšani su izvedba i sigurnost preglednika Edge, u kojem od sad možete postaviti kursor iznad otvorenog taba kako bi dobili pregled što se nalazi na stranici koju predstavlja bez potrebe za otvaranjem te stranice.

Poboljšanja i nadogradnje također su dobili Mail, Calendar, Photos, Groove, Store, OneNote, Solitaire i druge aplikacije.