ROK: 12. LISTOPADA

Startupovi, evo novog natjecanja Deutsche Telekoma!

11.09.2015 u 11:37

Bionic
Reading

'Telekom Innovation Contest' je natjecanje koje timovima otvara mogućnost integriranja inovativnih proizvoda i usluge u DT-ov portfelj usluga. Traže se timovi s barem razvijenim prototipom

Kreativni timovi studenata, poduzetnika, i mladih IT startupa diljem svijeta mogu do 15. listopada prijaviti svoje ideje u tri kategorije na web-stranici www.telekom-innovation-contest.com

Rješenja bi se trebala odnositi na jednu od ovih kategorija: analitika pametnih podataka, buduće komunikacije ili industrija 4.0 / internet stvari. Budući da Deutsche Telekom traži sazrele ideje, morate imati spreman barem radni prototip.

Natječaj 'Telekom Innovation Contest' utemeljili su 2013. godine Inovacijski laboratorij DT-a u Berlinu, T-Mobile Poljske i Magyar Telekom u Mađarskoj.

Od 2014. godine natječaj podržavaju i svi inkubatori Deutsche Telekoma - hub:raum u Berlinu, Krakowu i Tel Avivu - zajedno s inovacijskim laboratorijem Kitchen Budapest i programom za zaposlenike UQBATE, uz sudjelovanje ostalih nacionalnih društava DT Grupe iz srednje i istočne Europe, uključujući Hrvatski Telekom.


Ovogodišnji natječaj najboljima omogućuje jedinstveni pristup ekskluzivnom sajmu inovacija 'Innovation Expo' u Budimpešti, na kojem će se startupovi susresti s poslovnim jedinicama Deutsche Telekoma. Timovi koji se prijavljuju imaju po prvi put priliku sudjelovati u jedinstvenom događaju koji će biti održan 12. studenoga ove godine u Budimpešti.

Sajam 'Innovation Expo' predstavlja platformu za poticanje razmjene između startupova i korporativnog svijeta Deutsche Telekoma. Osim mjesta na sajmu, timovi su pozvani i na upoznavanje s donositeljima odluka iz poslovnih jedinica DT-a, jedinica za poslovne pothvate i nacionalnih društava.

Ovogodišnje izdanje natječaja pokrenuto je 5. rujna, u 'Noći startupova' u predstavničkom uredu Deutsche Telekoma u Berlinu. Otvorio ga je Heinrich Arnold, viši zamjenik predsjednika za istraživanje i laboratorije DT-a te glavni voditelj DT-ovog Inovacijskog laboratorija.

Više informacija i prijave:Telekom Innovation Contest