ZAVRŠILO NATJECANJE

Startup Amodo pobjednik Zagreb Connecta 2015.

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 13.11.2015 14:10
  • Objavljeno 13.11.2015 u 12:35
Zagreb Connect 2015

Zagreb Connect 2015

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagreb Connect

Pobjedu je odnijelo cloud rješenje koje povezuje vlasnike automobila i njihove automobile s radionicama za popravak automobila, osiguravajućim društvima, pružateljima usluga pomoći na cesti te društvenom mrežom

Prema podacima organizatora, konferencija namijenjena startupovima 'Zagreb Connect' okupila je gotovo 500 poduzetnika, investitora, međunarodnih stručnjaka...

U borbu za osvajanje 125 tisuća kuna uključilo se više od 70 startup timova. Odabrano je 15 finalista, koji su se predstavili investitorima na glavnoj pozornici.

Pobjedu je odnio tim Amodo Connected Analytics s cloud rješenjem Driver Copilot, koje povezuje vlasnike automobila i njihove automobile s radionicama za popravak automobila, osiguravajućim društvima, pružateljima usluga pomoći na cesti te društvenom mrežom, o kojem smo već pisali.

Pobjednik je osvojio i posebnu nagradu: šestomjesečni boravak u Tech Leaders Capitalu, drugom najvećem inkubatoru u Velikoj Britaniji. Nagradu im je uručio Francois Mazoudier, partner u Tech Leaders Capitalu.


Drugu nagradu osvojio je projekt Smart Lumies, interaktivne obrazovne kocke za djecu koje donose internet u igračke koje su imale zapažen nastup tijekom ovogodišnjeg natjecanja 'Idea Knockout'. Treću nagradu osvojio je GamingBattleGround, platforma za video igrače kojoj se mogu pridružiti i osmišljavati on-line turnire i pri tome zaraditi.

Nagradu Grada Zagreba osvojio je Tourgent, softver za poslovno upravljanje za autobusne čarter tvrtke koji im pomaže u organizaciji resursa, komunikaciji i analizi profitabilnost, a koji je osvojio prvo mjesto na natjecanju u sklopu konferencije 'Shift'

Tijekom konferencije održano je nekoliko panela, u sklopu kojih su međunarodni investitori i poduzetnici naglasili kako ne postoji univerzalno rješenje za sve startupove. Bitno je obratiti pozornost na sve financijske mogućnosti koje pruža okolina i pronaći odgovarajući put za svoju ideju. Važno je pritom osvijestiti da je odbijanje ili neuspjeh sastavni dio uspjeha. Svakom startupu potrebna je prava ideja na pravom mjestu u pravo vrijeme, a to nije uvijek lako postići.


'Nije svaka ideja vrijedna ulaganja. Tu činjenicu, osim startupova, treba shvatiti i svaka organizacija koja sudjeluje u financiranju. Neki od najvećih svjetskih startupova rezultat su opetovanih odbijanja i neuspjeha, poruka je ne odustati već otkriti dobitnu kombinaciju u pravom trenutku.

Zapamtite, investitori nisu samo ljudi koji donose financijske transakcije već partneri s kojima trebate graditi dugoročan odnos i suradnju, investitori vam mogu pružiti mnogo više od vrijednosti novca. Oni su uz vas tijekom cijelog procesa koji nije sprint već jako dug maraton', upozorio je Mazoudier.

'Ugodno sam iznenađen, mješovita je ekipa, odlične rasprave koje nisu klasične, a bitne su za ekosustav. Ključno je imati tajni sastojak, koji se sastoji od odličnog tima koji zna izvršiti ideju za koju je jako bitno da bude globalna od samog početka, primjenjiva i u EU i u svijetu.

Timovi su prezentacijski dobri, a što se tiče poslovne strane moraju poraditi na validaciji, moraju argumentirati za što su točno dobri i jasno prikazati i dokazati zašto', naglasio je član žirija Luka Sučić, predstavnik startup inkubatora Deutsche Telekoma hub:raum.

Više: Zagreb Connect

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!