IMPRESIVNO

SnappyCam - do najboljih fotki brzinom svjetlosti

01.08.2013 u 15:54

Bionic
Reading

SnappyCam može ubrzati kameru na iPhoneu do nevjerojatne brzine, a da istovremeno ne smanji kvalitetu fotografija koje snimi

Bez obzira koji mobilni telefon imali, on će uvijek biti sporiji u fotografiranju od bilo kojeg fotoaparata.

To može biti veoma frustrirajuće kad želite brzo uhvatiti neki trenutak ili snimiti nekoliko fotografija uzastopce. Često te fotografije znaju biti mutne i propuste uhvatiti baš onaj trenutak koji ste željeli zabilježiti.

S istim se problemom susreo i inženjer John Papandriopoulos koji je želio mogućnosti velikog, profesionalnog digitalnog SLR fotoaparata imati na svom pametnom telefonu.

Kako piše TechCrunch, Papandriopoulosu je trebalo godinu dana istraživanja i rada, tijekom koje je doslovno nanovo osmislio JPG standard kako bi ubrzao proces fotografiranja i obrade fotografija na mobilnom telefonu. Rezultat sve te muke je aplikacija SnappyCam za koju autor tvrdi da je 'najbrža kamera za pametni telefon na Zemlji'.

SnappyCam za sad je razvijena samo za iPhone i može se kupiti za jedan dolar (5,6 kuna) u App storeu.

Omogućava snimanje niza fotografija visoke rezolucije koje potom možete pregledavati kao 'živu sliku', odabrati onu koja je po vašem mišljenju najbolja, a u budućnosti će se moći stvarati i kratkotrajne animacije od fotografija.

Aplikacija snima 20 fotografija u punoj rezoluciji u sekundi, što je i više nego dovoljno da uhvatite svaki trenutak nekog događaja.

Koliko je SnappyCam brza, najbolje govori činjenica da je otprilike četiri puta brža od kamere koja dolazi s iPhoneom 5 i dvostruko brža od Samsung Galaxyja S4.

Nažalost, SnappyCam je dostupna samo za iPhone, a nije poznato hoće li biti razvijena inačica za druge platforme.