EMPORIA TALKPREMIUM V29

SMS i pozivi su sve što ovaj uređaj nudi

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 18.08.2009 08:59
  • Objavljeno 18.08.2009 u 07:19
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Austrijski proizvođač mobitela za starije i osobe s invaliditetom nedavno se pojavio na našem tržištu. Kompanija je za ponudu jednog svog modela odabrala upravo T-Mobile. Ugrabili smo priliku i odlučili se poigrati njime

Misija kompanije Emporia Telekom svedena je na jednu jedinu riječ – jednostavnost, a upravo ta karakteristika krasi i model mobitela nazvan Emporia TALKpremium V29. Uređaj ima dvije namjene – manipulaciju SMS porukama i telefonske razgovore - i obavlja ih dobro.

Velike tipke, veliki prikaz na ekranu i veliko sve

Mobitel Emporia TALKpremium V29 prati jednostavnost i u dizajnu. Veći dio uređaja čine klasična alfanumerička tipkovnica te monokromatski ekran razlučivosti 128 x 64 piksela. Tipke uređaja stvarno su velike, a za osobe oštećena vida Emporia Telekom u ovom uređaju omogućila je i značajno povećavanje prikaza na ekranu.

Bočne strane rezervirane su za prikladne funkcijske tipke, koje umanjuju potrebu za uobičajenom navigacijom kroz izbornik. Lijeva strana sadrži tipke za gašenje, odnosno paljenje uređaja, tipke za upravljanje glasnoćom te tipku za zaključavanje tipkovnice, dok se na desnoj nalaze tipka za paljenje ručne svjetiljke, tipka za namještanje alarma te tipka za aktiviranje ugrađenog spikerfona.

Potpune dimenzije mobitela iznose 123 × 58 × 17 milimetara, uređaj teži 118 grama.

Najosnovnija funkcionalnost

Kao što smo već ranije naveli, Emporia TALKpremium V29 ima dvije osnovne funkcije koje uspješno obavlja. Korisnici kojima je namijenjen bit će izuzetno zadovoljni ovim uređajem. Navigacija kroz izbornik je jednostavna i sasvim jasna te neće predstavljati problem čak ni osobama koje su se prvi put uhvatile u koštac s uređajem ove vrste.

Što se pak dodatnih mogućnosti tiče, Emporia Telekom u ovaj uređaj upakirala je još i kalkulator, popis zadataka, zabilješke i alarm. Kao jedinu posebnost uređaja ističemo posebni pretinac koji je moguće izvući s donje strane uređaja te s njega iščitavati brojeve u isto vrijeme dok ih se i utipkava.

Napredniji korisnici mogu odmah preskočiti ovaj uređaj jer im ne nudi ništa od uobičajene multimedijske funkcionalnosti, 3G povezljivosti i blagodati internetskih servisa i usluga i sličnih stvari.

Emporia TALKpremium V29 namijenjen je osobama starijima od 50 godina te osobama sa smanjenom osjetljivošću sluha i vida. Kao takva, svoje zadatke obavlja odlično. Ugrađena vibracija bitno je jača od takve mogućnosti ostalih uređaja ove vrste, zvonjava te ugrađeni zvučnik i mikrofon također nude više (čitaj: glasnije) od drugih uređaja, a trend prati i prikaz na monokromatskom ekranu.

Kao zamjerku uređaju istaknuli bismo jednu jedinu činjenicu, a to je rad u uvjetima slabijeg prijema GSM signala. Na zamjerku ćemo zažmiriti jer malo je lokacija u kojima klasični GSM signal nije dostupan.

Emporia TALKpremium V29 moguće je nabaviti u bilo kojem T-Centru po cijeni već od jedne kune, dok je za uređaj bez pretplatničkog ugovora potrebno izdvojiti 1,098 kuna.

SPECIFIKACIJE

Radne frekvencije: GSM/EGSM 900/1800 MHz
Ugrađena baterija: Li-Ion, 1200 mAh, 180 sati na čekanju te 180 minuta razgovora
Ekran: monokromatski, 128 × 64 piksela
Zvuk: polifonske melodije
Dimenzije: 123 × 58 × 17 mm
Masa: 118 g
Cijena: 1,098 kuna
EMPORIA TALKpremium V29

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi