DROPBOX NA HRVATSKI NAČIN

Slon u oblaku: Iskon nudi 50 GB za 35 kn mjesečno

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 12.06.2012 18:57
  • Objavljeno 12.06.2012 u 18:57
Saša Kramar

Saša Kramar

Izvor: Promo fotografije / Autor: Iskon

Nakon tri mjeseca razvoja, Iskon je predstavio servis za razmjenu i spremanje podataka, nazvan Jumbo. Nude mogućnost pohrane i dijeljenja do 150 GB podataka

Riječ je o prvom takvom lokaliziranom servisu s kojim Iskon izlazi na domaće, ali i regionalno tržište, a koji je nadogradnja dosadašnjeg servisa Jumbo mail.

Što nude paketi Jumbo? Jumbo mail će i dalje biti besplatan za sve korisnike, bili oni u Hrvatskoj ili u regiji. Moći ćete i dalje slati po jednu datoteku veličine do 700 MB, uz ograničen broj downloada (do deset) i ograničen broj dana unutra kojih su podaci dostupni (opet, do deset).

Novi paket Jumbo Box po cijeni od 35 kn/mjesečno omogućit će slanje većeg broja datoteka bilo kojeg formata, maksimalne veličine do 1 GB. Ukupan prostor koji će vam, kao korisnicima Boxa, biti na raspolaganju iznosi 50 GB.

Drugi Iskonov paket pod nazivom Jumbo PowerBox namijenjen je prije svega tvrtkama, a uključuje 150 GB prostora i personalizaciju, odnosno postavljanje vlastitog brandinga prilikom slanja.

Cijena paketa iznosi 100 kn/mjesečno, a veličina pojedine datoteke može iznositi i do dva GB.

Oba paketa moguće je uzeti i na veći broj mjeseci, 6 ili 12, pri čemu su cijene povoljnije. Jumbo Box na šest mjeseci košta 189 kn, odnosno 365 kn za 12 mjeseci. Cijena za Jumbo PowerBox na 6 mjeseci 528 kn, a na godinu dana 1.020 kuna.

Novi paketi donose i dodatne funkcionalnosti koje olakšavaju pristup i razmjenu. Prijava je moguća, recimo, i putem Facebooka i Twittera.

Datoteke je prilikom dodavanja moguće jednostavno povući mišem u aplikaciju (drag and drop), a opcija 'podijeli' na Jumbo Boxu i PoweBoxu omogućuje razmjenu podataka s neograničenim brojem primatelja.

Podaci na ovaj način postaju dostupni s različitih mjesta i uređaja, kako korisnicima Jumboa tako i svima ostalima s kojima ih želite podijeliti.

Tako, na primjer, poslovna prezentacija pospremljena na Jumbou u kratkom vremenu može biti dostupna šefu ili kolegi, a obiteljske fotografije ili video s putovanja obitelji i prijateljima. Obavijest o podijeljenim fileovima primateljima se šalje automatski mailom.

Dodatno, linkovi na datoteke razmijenjeni putem mogu se objaviti na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

Jumbo će u prvoj fazi biti će dostupan putem web sučelja, a iskonovci u planu imaju pristup servisu omogućiti i putem mobilnih (iOS i Android) te desktop aplikacija. Za jesen je u planu integracija s digitalnom televizijom, Iskon.TV-om.

Pogledajte video:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi