BUDUĆNOST KOMUNICIRANJA

Skype će nam uskoro prevoditi razgovore sa strancima

28.05.2014 u 15:17

Bionic
Reading

Microsoft je, riječima novog čelnika kompanije, već 15 godina radio na računalnom prepoznavanju i sintezi ljudskog govora - a sada su demonstrirali što je izniman trud uparen sa strpljenjem donio. Satya Nadella je za vrijeme CodeCona prezentirao prevođenje govora u stvarnom vremenu preko Skypea

Naučite stroj engleskom jeziku i stroj će onda 'dobro poznavati' engleski jezik. Nakon toga isti stroj se nauči mandarinskom jeziku - čime će postati bolji i u engleskom. Doda li se treći jezik, poput španjolskog, stroj će postati izvrstan s engleskim i mandarinskim, rekao je Nadella za vrijeme prezentacije dodavši da nikom 'nije potpuno jasno zašto se to događa'.


Kako izgleda upogonjeni sustav u 'pre-beta magičnoj' fazi razvoja pogledajte u nastavku:


Za vrijeme CodeCona, voditelji Walt Mossberg i Kara Swisher su s Microsoftovim čelnikom govorili o budućnosti i evoluciji računalstva, koja će biti 'više ljudska' no ikad prije. To se posebno odnosi na načine na koje ljudi koriste tehnologiju koja ih okružuje, a upravo jedna od grana je mogućnost komuniciranja s ljudima na potpuno stranom jeziku.

Geografske i jezične barijere će u budućnosti postati lako premostive, a Skype je jedan od alata koji to čini već danas.

Skype Translator će do kraja tekuće godine ugledati svjetlo dana u vidu Windows 8 aplikacije u beta verziji, a više informacija se može pronaći na linku