CES 2024

Samsung predstavio novog predstavnika linije The Frame - zvučnik u obliku slike

08.01.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Riječ je o Samsungovom odgovoru Ikejinom Symfonisku, zvučniku 'skrivenom' u okvir slike kojeg su Šveđani razvili u suradnji s američkim Sonosom

Samsungov The Frame TV prošlih je par godina bilježio dosta velik uspjeh na sceni diskretne tehnologije - uređaja za dom koji se skrivaju kao dio sobnih dekoracija. S prilagodljivim okvirima (uključujući stilske drvene opcije), mat zaslonom i ogromnom zbirkom poznatih umjetničkih djela koja se pojavljuju na zaslonu The Framea u mirovanju obavlja dvostruku dužnost dizajnerskog komada koji, kad zatreba, postane TV.

Za 2024. Samsung proširuje brend The Frame s novim Music Frameom. Ova verzija zapravo uopće nije TV, već zvučnik za glazbu. Na prednjoj se strani nalazi fizički ispis; Samsung kaže da će se to moći prilagoditi kada narudžbe postanu aktivne. (I da, moći ćete zvučnik Music Frame koristiti za surround ako se odlučite za bilo koji od potpuno novih Samsungovih televizora iz 2024. kao što je onaj sa anti-reflektivnim OLED-om).

Glazbeni okvir ima dimenzije 33 puta 33 cm, što ga čini znatno manjim od zvučnika Symfonisk.

'Ovaj prilagodljivi zvučnik neprimjetno se uklapa u svoje okruženje kamuflirajući kao moderan okvir za slike koji može prikazati umjetnost ili fotografiju', navodi se u Samsungovom priopćenju za javnost. 'Sadrži ugrađene woofere zajedno s inteligentnom audio obradom za vrhunsko audio iskustvo. Koristeći Q-Symphony tehnologiju, pruža surround zvuk kada je uparen sa 2024 Samsung TV-ima i zvučnim trakama ili može raditi kao samostalni bežični zvučnik.'

Tvrtka još nije podijelila najbitniju značajku - cijenu. Usporedbe radi, Ikejin Symfonisk košta 198,95 eura, naglašava Verge.