ZA IPHONE 8?

Samsung pliva u novcu, Apple od njih naručio brdo OLED zaslona

28.01.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Čini se kako je OLED zaslon iPhonea praktički potvrđen. Apple je ovih dana od Samsunga naručio dodatnu pošiljku OLED zaslona u vrijednosti od 4,35 milijarde dolara, prenosi Korea Herald, dodavši kako je uz raniju narudžbu ukupno riječ o 160 milijuna OLED panela

Ovom narudžbom Samsung po svoj prilici postaje najbitnijim dobavljačem zaslona za Appleov nadolazeći pametni telefon, čije se otkrivanje očekuje na jesen. S obzirom na to da su generacije iPhonea redovito prodavane u više od 200 milijuna primjeraka, ova narudbža itekako ima smisla i dugoročnog je karaktera. Analitičari vjeruju kako je sad već neizbježno da Apple ove godine otkrije svoj najskuplji iPhone do sada.

Zanimljivo je da u Samsungu zapravo imaju problema zadovoljiti sve tržišne potrebe za OLED zaslonima. Za sada imaju tri proizvodne linije, a južnokorejski div prema nekim izvorima planira još jednu zasebnu tvornicu kako bi zadovoljio potražnju. Paralelno s tim računaju s proširenjem i nekih postojećih pogona.

Samsung Display, bez iznenađenja, nije službeno potvrdio ništa od informacija koje je objavio Korea Herald.

'Samsung se itekako zadovoljava proizvodnjom manjih OLED panela. Dok LG širi svoj OLED segment u svijetu TV uređaja, Samsung se fokusira na manje zaslone, izgledno zahvaljujući Appleovim golemim narudžbama', izjavio je jedan od industrijskih izvora za Korea Herald.