V-NAND TEHNOLOGIJA

Samsung otkrio prenosivi SSD T1, kapaciteta do 1TB

13.04.2015 u 18:48

Bionic
Reading

Samsung Electronics je nedavno predstavio svoj prijenosni SSD pogon T1, kojem srž čini kompanijina 3D Vertical NAND tehnologija. Pored velike brzine učitavanja i zapisivanja podataka, ovaj uređaj krasi i elegantan dizajn

Kompanija navodi kako je ovaj prenosivi SSD pogon namijenjen profesionalcima u pokretu, dizajnerima i korisnicima koji često putuju, a da im je pritom potrebna vrlo brza pohrana i prijenos velike količine podataka.

'Prijenosni SSD disk T1 korisnicima omogućava pohranu podataka na jednome mjestu, dok ga istovremeno mogu nositi svugdje sa sobom te im pristupiti nevjerojatnom brzinom, sve to bez dodatne brige o pouzdanosti ili sigurnosti', izjavio je Unsoo Kim, viši potpredsjednik marketinga proizvoda tvrtke Samsung Electronics te dodao da 'digitalni način života zahtjeva pohranu podataka koja prelazi granice trenutno postojećih rješenja, što znači kompromis po pitanju mobilnosti, kapaciteta, sigurnosti i performansi. Prijenosni SSD disk T1 premošćuje ta ograničenja u svakom pogledu i trenutno je najpoželjniji vanjski uređaj za pohranu podataka'.


Samsung T1 spaja se brzim USB 3.0 sučeljem, a odlikuje se sekvencijalnom brzinom zapisivanja i učitavanja podataka od 450MB/s. Kompanija priopćava kako je to dovoljno za prijenos datoteke od tri gigabajta u svega osam sekundi. Pored brzine, disk je opremljen i različitim sigurnosnim funkcijama (256-bitna AES enkripcija), a zahvaljujući činjenici da nema pomičnih dijelova, otporan je i na opterećenja, baš kao i promjene u temperaturi.

Što je jednako bitno - T1 je iznimno prenosiv. Dimenzija je posjetnice, uz masu od svega 30 grama. Dostupan je u verzijama od 250GB, 500GB i 1TB, po preporučenim cijenama od 1.499, 2.399 i 4.789 kuna.