MOBILNI NOVITETI

Samsung je slučajno razotkrio dvije ključne značajke novog Galaxyja S11

08.01.2020 u 08:43

Bionic
Reading

Analitičari su informacije o kameri i bateriji Galaxya S11 pronašli unutar softvera za Galaxy Note 9

Samsung je, sudeći prema tehno insajderima, postao predvidljiv sa skrivanjem značajki nadolazećih smartfona u softveru trenutno dostupnih uređaja. Nadolazeći Samsung Galaxy S11 je tako razotkriven u nedavnom 'kopanju' po softveru Samsung Galaxy Notea 9, a informacije koje su otkrivene daju prvi uvid u njegovu poboljšanu bateriju i kameru.

Nove igračke

Samsung Galaxy Note10+ - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prva stvar koja će se vratiti je Pro Video mod koji korisnicima daje kontrolu nad ekspozicijom, ISO-m, tonu boje i brzini objektiva. Samsung također navodno radi na četiri nova Live Focus bokeh efekta, a njihova imena su Artify, Mono, Side Light i Vintage.

XDA Developers je također pronašao nekoliko informacija vezanih uz značajke samog uređaja uključujući Director's View mod rada (o kojem trenutno ne znamo skoro ništa), koji bi navodno mogao pratiti izabrani subjekt tijekom snimanja videa. Za kraj, tu je Single Take Phonto koji uz pomoć umjetne inteligencije bira pravi trenutak za okidanje fotografije. Riječ je o nečemu što zvuči jako slično kao Photobooth mod prisutan na Google Pixel uređajima - mod koji automatski prepoznaje osmjehe i druge 'snimanja vrijedne' trenutke. Za razliku od Photobooth moda, Single Take Photo navodno radi i kada snimate krajobraze.

  • +10
Samsung Galaxy Fold slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Jača baterija

Nova softverska značajka omogućit će korisnicima uvid u zdravlje baterije te ga ocjeniti sa 'Dobro', 'OK' ili 'Slabo'. Kad smo već kod baterije, navodno bi trebao stići i super-brzi mod za punjenje koji će stići na još nenajavljeni Samsung Galaxy Fold 2. Prema izvoru, njegova snaga mogla bi ići od 25 W do 45 W (za razliku od 15 W prisutnih kod izvornog Galaxy Folda). Softver, naime, Fold 2 naziva kodnim imenom 'Bloom', naslovom koji se već nekoliko puta pripisivao Foldu 2.

Ostale 'procurene' informacije nisu nužno vezane uz ijedan određeni uređaj. Premda su sve potencijalni kandidati za Galaxy S11, one bi mogle stići i na bilo koji drugi Samsungov (još nenajavljeni) mobilni uređaj.