BESPLATNA JE

Samsung ima aplikaciju za djecu s autizmom

30.12.2014 u 12:40

Bionic
Reading

Look At Me osmišljena je kako bi pomogla djeci s autizmom u razvijanju komunikacijskih sposobnosti i vještina te u produbljivanju njihovih odnosa s ljudima kojima su okruženi

Dobro je poznato da se mnogo djece s autizmom bori s održavanjem kontakta očima, što ostavlja društvene posljedice na njih tijekom odrastanja. Samsung je, u suradnji s doktorima i profesorima s Nacionalnog sveučilišta u Seulu i Sveučilišta Yonsei, razvio aplikaciju Look At Me te ju klinički testirao na dvadesetero djece u razdoblju od osam tjedana.

Zahvaljujući različitim funkcijama kamere na pametnim uređajima, djeca mogu naučiti prepoznati osjećaje drugih ljudi, zapamtiti lica te snimiti vlastite fotografije koje će im pomoći zabilježiti širok spektar osjećaja i različitih izraza lica.

Sedam interaktivnih zadataka zaokuplja pažnju djece, dok sustav bodovanja donosi nagrade i motivira ih zvukom i vizualnim efektima kako bi bili što bolji. Za rješavanje pojedinog zadatka potrebno je 15-20 minuta dnevno.


'60 posto djece je tijekom ispitivanja pokazalo napredak u održavanju kontakta očima. Također, djeca su puno lakše identificirala izražavanje osjećaja. Ova će aplikacija pomoći djeci s autizmom u unapređenju vlastite percepcije te u izražavanju različitih osjećaja, kao što su primjerice sreća, iznenađenje i strah', naglasio je profesor Kyong-Mee Chung sa Sveučilišta Yonsei.

Aplikacija je dostupna na trgovini Google Play te je prilagođena Samsungovim pametnim uređajima, uključujući modele Galaxy S5, S4 i S3, Galaxy Note 4, Note 3 i Note 2, Galaxy K Zoom, Galaxy S4 Zoom i Galaxy Tab S.