'IMAJTE POVJERENJA'

S početkom prodaje Surface Booka, Microsoft olakšava prijelaz 'Macovcima'

29.10.2015 u 07:03

Bionic
Reading

U ponedjeljak je počelo i službeno dostavljanje prvih Surface Book i Surface Pro 4 računala potrošačima, a paralelno s tim Microsoft je otkrio i novu internetsku stranicu koja bi trebala olakšati prijelaz korisnicima Mac računala na Surface Book

Stranici naziva 'Making the switch: MacBook to Microsoft Surface Book' u opisu stoji kako u Microsoftu žele da potrošači budu uvjereni u to kako rade dobar potez - jer je Surface Book ipak 'ultimativni prijenosnik'. Istovremeno žele uvjeriti potrošače i da koliko god takav prijelaz izgledao strašan, njihova stranica može pomoći.

To je osigurano nizom stranica s uputama za različite operacije na računalu, od prebacivanja podataka, preko upoznavanja s operativnim sustavom Windows 10 pa sve do korištenja Appleovih servisa i uređaja paralelno sa Surface Book računalom.

Ovakav potez ne čudi, s obzirom na to da su u Redmondu već pri prezentaciji novog uređaja povukli usporedbe s MacBook računalima i utvrdili koliko je 'Surface Book brži i svestraniji'. Naravno, veliko je pitanje koliko će se vlasnika MacBook računala odlučiti na prijelaz, no svakako je zgodno da ovakve upute postoje - posebno za one koji duže vremena nisu radili s Windows operativnim sustavom.