U WITNEYU

Rimac Energy otvorio pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu, zapošljava nove inženjere

27.03.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Rimac Energy, pionir na području naprednih baterijskih sustava za skladištenje energije (BESS), nedavno je otvorio vrata svog novog pogona u gradu Witneyju u britanskoj pokrajini Oxfordshire. Pogon se prostire na površini od 1850 četvornih metara, a služit će kao mjesto rada brzorastućeg tima u Ujedinjenom Kraljevstvu te kao središte za tehnološko inoviranje, priopćili su iz tvrtke

Osim toga, pogon će proizvoditi sljedeću generaciju baterijskih sustava za skladištenje energije i otvoriti više od 70 radnih mjesta za visokokvalificirane zaposlenike poput inženjera, tehničara i istraživača koji dolaze iz tehnološke industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu i same pokrajine Oxfordshire.

Nova, najsuvremenija lokacija pokazatelj je predanosti Rimac Energyja svjetskom tržištu čiste energije i naglašava suradnju njegovih timova u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Direktor Rimac Energyja Wasim Sarwar Dilov izjavio je:

'Ujedinjeno Kraljevstvo oduvijek je bio predvodnik na polju tehnoloških inovacija i iznimno smo sretni zbog našeg širenja na to tržište. Ponosni smo na jačanje partnerstva između Hrvatske i Ujedinjenog Kraljevstva i pružanje podrške lokalnoj zajednici, te jedva čekamo surađivati s tamošnjim inženjerskim talentima kako bismo zajedno izgradili zeleniju budućnost za cijeli planet.'

Rimac Energy nedavno je predstavio vlastiti proizvod SineStack, otkrivši budućnost čistog i učinkovitog baterijskog skladištenja energije, navode iz tvrtke.